Ο Φράγκος στην Ολομέλεια του Στρασβούργου ζητά άμεσα ουσιαστικές αγροτικές ενισχύσεις και έλεγχο των εισαγωγών
Ο Φράγκος στην Ολομέλεια του Στρασβούργου ζητά άμεσα ουσιαστικές αγροτικές ενισχύσεις και έλεγχο των εισαγωγών

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο επανέλαβε την ανάγκη για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), προς όφελος των παραγωγών και των καταναλωτών. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εμμανουήλ Φράγκος: «Εμείς θέλουμε να τρεφόμαστε με ελιές από την Καλαμάτα και όχι από τη νότια Αφρική και με ντομάτες από την Κρήτη και όχι από την Τουρκία.»

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας:

 

Μιλώντας σήμερα για τον πρωτογενή μας τομέα θα πρέπει να πάψουμε να αναφερόμαστε στο τι πρέπει να κάνουν οι αγρότες μας για να τους στηρίξει η Επιτροπή και να αρχίσουμε να αναφερόμαστε στο τι πρέπει να κάνει η Επιτροπή για να στηρίξει ουσιαστικά τους αγρότες μας.

Τα τελευταία χρόνια εφαρμόστηκε μία καταστροφική πολιτική, που επέβαλε στους παραγωγούς μας μία σειρά από παράλογους κανονισμούς, που εκτόξευσαν το κόστος παραγωγής και την ίδια στιγμή αυξήθηκαν δραματικά οι εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες.

Εμείς θέλουμε να τρεφόμαστε με ελιές από την Καλαμάτα και όχι από τη νότια Αφρική και με ντομάτες από την Κρήτη και όχι από την Τουρκία. Για το σκοπό αυτό έχουμε τρεις απόλυτα εφαρμόσιμες προτάσεις:

1. Ζητάμε να αυξηθούν οι ενισχύσεις προς τους παραγωγούς μας καθώς και η προσβασιμότητα σε αυτές,

2. Ζητάμε να αυξηθούν οι έλεγχοι που γίνονται στα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα για κατάλοιπα φυτοφαρμάκων και για άλλες χημικές ουσίες, που δηλητηριάζουν τους Ευρωπαίους καταναλωτές και

3. Ζητάμε να αυξηθούν οι δασμοί στα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα, ώστε να αντιμετωπιστεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός έναντι των Ελληνικών.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

 

* Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το σχετικό βίντεο από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

https://we.tl/t-jfi14qmZ12

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις