Πάτσης: Έγκριση ενισχύσεων στους λεβαντοπαραγωγούς και πατατοπαραγωγούς Γρεβενών
Πάτσης: Έγκριση ενισχύσεων στους λεβαντοπαραγωγούς και πατατοπαραγωγούς Γρεβενών

Το δίκαιο αίτημα που τέθηκε στον Βουλευτή Γρεβενών για τους λεβαντοπαραγωγούς  και τους πατατοπαραγωγούς των Γρεβενών για ενισχύσεις λόγω κορωνοϊού πήρε έγκριση με υπογραφή ΕΕ.

Μετά από επίμονες προσπάθειες και συναντήσεις εργασίας για το επίμαχο θέμα της λεβάντας αλλά και της πατάτας για τους αγρότες των Γρεβενών καταφέραμε το δίκαιο αυτό αίτημα να πάρει σάρκα και οστά και να εγκριθούν ενισχύσεις λόγω κορωνοϊού.

Με χαρά ανακοινώνω την απόφαση της ΕΕ που ενέκρινε ενίσχυση 33,8 εκατ. ευρώ λόγω covid-19 σε επίσπορη και βιομηχανική πατάτα, λεβάντα, επιτραπέζιες ελιές, μανταρίνια, ξερά σύκα και καπνό.

Παρακάτω η έγκριση:

«Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα της Ελλάδος, για ενισχύσεις ύψους 33,826 εκατ. ευρώ σε παραγωγούς ξερών σύκων, λεβάντας, βιομηχανικής και επίσπορης πατάτας, μανταρινιών (κλιμεντίνη), επιτραπέζιων ελιών (πλην καλαμών) και καπνού.

Η ενίσχυση θα δοθεί, προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί των συγκεκριμένων προϊόντων τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού και από τα μέτρα που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του ιού».

 

 

Μετά τιμής

Ανδρέας Πάτσης

Βουλευτής Γρεβενών ΝΔ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις