Λ.Αυγενάκης: «Βελτιώστε το φορολογικό νομοσχέδιο για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες»

Ναι, μεν στη σωστή κατεύθυνση το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση ακινήτων αλλά με αρκετά κενά και ασάφειες και χωρίς προβλέψεις για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, υποστηρίζει ο βουλευτής ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, με κυριακάτικη δήλωση του, για τη φορολόγηση αγροτεμαχίων και τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Μετά το αντάρτικο των βουλευτών της ΝΔ, που είχαν ξεσηκωθεί με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο με το Γιάννη Στουρνάρα και τις βελτιώσεις που έγιναν σε ορισμένα σημεία για τους αγρότες, ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ επανέρχεται:
«​Ο νέος φόρος ακίνητης περιουσίας, που βρίσκεται υπό διαβούλευση, στα βασικά σημεία του, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Είναι σημαντικό ότι καταργείται το ΕΕΤΗΔΕ, είναι σημαντικό ότι καταργείται ο ΦΑΠ και είναι επίσης σημαντικό ότι διευρύνεται η φορολογική βάση.
Ωστόσο, όπως παρατηρεί ο κ.Αυγενάκης, την ίδια ώρα παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις ως προς τα παραδοσιακά κτίσματα, τους παραδοσιακούς οικισμούς, ασάφεια ως προς την ερμηνεία του χαρακτηρισμού των μειονεκτικών περιοχών και δεν διευκρινίζει τι συμβαίνει στις περιπτώσεις δεσμευμένων οικοπέδων από την αρχαιολογία ή των υπό εξαγγελία απαλλοτρίωσης γηπεδικών εκτάσεων. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά και πρόβλεψη για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.
Κατά τον κ.Αυγενάκη, επιβάλλεται στο νομοσχέδιο να υπάρξει  «αναφορά για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, σαφής ερμηνεία των μειονεκτικών περιοχών σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τέλος  το οικονομικό επιτελείο και ο κ. Στουρνάρας είναι υποχρεωμένοι - δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει Εθνικό Κτηματολόγιο- να σεβαστούν την χρήση γης κάθε ακινήτου και βάσει αυτού να προχωρήσουν στην φορολόγηση».
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις