ΔΡΑΣΗ:Δύο φόρους αντί για έναν στα ακίνητα

Δύο φόρους αντί για έναν σχεδιάζει να επιβάλει η κυβέρνηση, όπως αναγράφει σήμερα ο τύπος. Μαζί με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θα επαναφέρει και τον ΦΑΠ με δήθεν αφορολόγητο 300.000 ευρώ, διατηρώντας όμως τις πλασματικές «αντικειμενικές» αξίες, οι οποίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι μεγαλύτερες από τις πραγματικές και σε πολλές περιπτώσεις διπλάσιες ή και τριπλάσιες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ΦΑΠ – που θα ισχύει μαζί με τον ΕΝΦΑ - θα αφορά περιουσίες πραγματικής αξίας ακόμα και 100.000 ευρώ, πολλές από τις οποίες είναι στην ουσία ανύπαρκτες, εφόσον, στην περίπτωση που έχουν αποκτηθεί με πρόσφατο στεγαστικό δάνειο, οι κάτοχοί τους έχουν στην πραγματικότητα αρνητική περιουσία (το εναπομείναν δάνειο ξεπερνά συνήθως τη σημερινή αξία του ακινήτου).

Η Δράση ήδη κινείται νομικά για να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να σταματήσει την αθλιότητα της φορολογίας ανύπαρκτων περιουσιών, αναθεωρώντας τις «αντικειμενικές» αξίες που έχουν μείνει ίδιες από το 2007, αν και ο νόμος ρητώς υποχρεώνει το κράτος να τις αναθεωρεί «το αργότερο ανά διετία».

Το κλειδί όμως είναι η πολιτική καταδίκη αυτών των παράνομων πρακτικών, που γίνονται γιατί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αρνούνται να κόψουν τις δαπάνες και συνεχίζουν ακόμα και τώρα νέες προσλήψεις (8.000 το 2014) και συντάξεις από τα 50 στα ευγενή ταμεία. Είναι στο χέρι των ιδιοκτητών που φορολογούνται για περιουσία που δεν έχουν να στείλουν το σχετικό μήνυμα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις