Ένταξη γεωργικής έκτασης 4.000 στρεμμάτων των Δ.Δ. Ν. Μοναστηρίου, Βαρδαλής και Αγραπιδιάς

Στην υπό εκπόνηση Γεωργική Μελέτη «ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ», διαπιστώθηκε ότι το τμήμα νότια του Νέου Μοναστηρίου, συνολικής έκτασης 4.000 στρεμμάτων, δεν περιλαμβάνεται στην αρδευόμενη περιοχή.

 

Μετά την  ανάδειξη του θέματος, από τον ΤΟΕΒ 5ης Ζώνης Θεσσαλιώτιδος, ακολούθησε η επικοινωνία του Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Χειμάρα, με τον Υπουργό Υποδομών& Μεταφορών κ. Καραμανλή, για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας.

 

Μετά την παρέμβαση του κ. Υπουργού, ο κ. Χειμάρας συναντήθηκε με την αρμόδια Διευθύντρια Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων (Δ19) κα. Καστραντά, στη Γενική Γραμματεία Υποδομών.

 

Αποτέλεσμα της παρέμβασης, είναι η ένταξη της περιοχής (στον χάρτη της μελέτης απεικονίζεται ως ΖΩΝΗ Σ8) στο σχεδιασμό για την κατασκευή των αρδευτικών δικτύων, μέσω συμπληρωματικής σύμβασης με τον ανάδοχο μελετητή.

 

Ο κ. Χειμάρας δήλωσε σχετικά:

«Η ένταξη της έκτασης 4.000 στρεμμάτων νότια του Νέου Μοναστηρίου, στην υπό εκπόνηση μελέτη αρδευτικών δικτύων Σμοκόβου, αποτελούσε μείζον θέμα για τους αγρότες των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ν. Μοναστηρίου, Βαρδαλής και Αγραπιδιάς.

 

Οι αγρότες μας, αξίζουν την έμπρακτη στήριξή μας, ιδιαίτερα σήμερα που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής.

 

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του δικτύου για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών, ταυτόχρονα με τη βέλτιστη διαχείριση και αξιοποίηση των διαθέσιμων υδάτων, θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής.

 

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό κ. Καραμανλή, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς δίπλα στα δίκαια αιτήματα της Φθιώτιδας και την Διευθύντρια της Δ.Α.Ε.Ε. για την άμεση ανταπόκριση».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις