Παρέμβαση Μάξιμου για αποζημιώσεις στην Ποταμιά Αγιάς
Παρέμβαση Μάξιμου για αποζημιώσεις στην Ποταμιά Αγιάς

 

Τις αντιδράσεις των κερασοπαραγωγών της Ποταμιάς στην περιοχή της Αγιάς για τις αποζημιώσεις από τις ζημιές του περυσινού παγετού έθεσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον προϊστάμενο του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Θεσσαλίας, κ. Σπύρο Σπυρόπουλο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, υπήρξε αποδέκτης έντονων παραπόνων από κερασοπαραγωγούς της Ποταμιάς για τις αποζημιώσεις που τους κατεβλήθησαν από τον ΕΛΓΑ στην πρόσφατη πληρωμή για τους περσινούς παγετούς. Όπως του μετέφεραν οι παραγωγοί, στα πορίσματα που εξεδόθησαν, βάσει και των οποίων καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις, παρουσιάζεται σημαντική ανομοιομορφία σε ότι αφορά το ποσοστό ζημιάς μεταξύ γειτονικών αγροτεμαχίων, ενώ σε σημαντικό ποσοστό υπάρχουν αγροτεμάχια που έχουν «κοπεί» από τις αποζημιώσεις με την επισήμανση «χωρίς μάρτυρες». Δεδομένου ότι στην περιοχή της Ποταμιάς πέρυσι επικράτησαν χαμηλότερες θερμοκρασίες από άλλες περιοχές της Αγιάς, οι αγρότες διαμαρτύρονται διότι οι εκτιμήσεις, και κατ’ επέκταση οι αποζημιώσεις που έλαβαν, δεν συνάδουν με το μέγεθος της ζημιάς που υπήρξε και γι’ αυτό ζήτησαν την παρέμβαση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τη διόρθωση της αδικίας.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αφού μετέφερε στον προϊστάμενο του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Λάρισα τις διαμαρτυρίες των αγροτών της Ποταμιάς, ζήτησε άμεσα να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί των πληγέντων παραγωγών και να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες.

Ο κ. Σπυρόπουλος από την πλευρά του, απάντησε ότι βρίσκεται στη διάθεση των παραγωγών για να συζητήσει το ζήτημα. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι για να αξιολογηθούν τα όσα αναφέρουν οι αγρότες, θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία της υποβολής εμπρόθεσμων ενστάσεων από πλευράς των ενδιαφερόμενων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις