Χειμάρας: Επέκταση της αποδοχής των έντυπων μισθωτηρίων πέραν του 2022
Χειμάρας: Επέκταση της αποδοχής των έντυπων μισθωτηρίων πέραν του 2022

Ενημερωτικό σημείωμα του Βουλευτή ΝΔ Φθιώτιδας κ. Χειμάρα Θέμη σχετικά με την συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Δημήτριο Μελά.

Σε συνεχεία της συνάντησης του Βουλευτή με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά, με την συνοδεία εκπροσώπων Συνεταιρισμών της Φθιώτιδας, ζήτησε την επιτάχυνση πληρωμής των αποζημιώσεων που αφορούν στην επιτραπέζια Ελιά. 

Ο κ. Χειμάρας έθεσε τα ζητήματα επίσπευσης ελέγχων και πληρωμών, για την ενίσχυση της ρευστότητας των αγροτών σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. 

Ο κ Χειμάρας  αναφέρει σε σχετική ανάρτηση:

«Στον φίλο Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Δημήτρη Μελά, έθεσα τα ζητήματα επίσπευσης ελέγχων και πληρωμών, για να ενισχυθεί η ρευστότητα των Αγροτών μας, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Εστιάζω σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με:

Την λειτουργία από σήμερα το βράδυ ή αύριο, της ψηφιακής πλατφόρμας, για την υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης της Επιτραπέζιας Ελιάς, καθώς σε ότι αφορά τη Φθιώτιδα το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και οι ανάγκες ρευστότητας πολλές.

Την πορεία των φετινών πληρωμών των άμεσων ενισχύσεων και την προώθηση των υπολοίπων του 2021, δεδομένων των πολλαπλών αναγκών που δημιουργεί η έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου για τους Αγρότες μας.

Την εκκίνηση της διαδικασίας υποβολής των φετινών δηλώσεων ΟΣΔΕ, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στα μέσα του Απριλίου.

Την ενίσχυση της στελέχωσης της Διεύθυνσης της Στερεάς Ελλάδας, καθώς πρόκειται για μια υπηρεσία με πολλές υποχρεώσεις που εδράζονται στο αγροτικό της χαρακτήρα των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Την επέκταση της αποδοχής των έντυπων μισθωτηρίων πέραν του 2022, σε περιοχές που δεν έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση ή βρίσκονται σε εξέλιξη οι αναδασμοί, όπως η Φθιώτιδα.»

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις