Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ: Ακριβό το αρνί, με ζημιά πουλάνε οι παραγωγοί
Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ: Ακριβό το αρνί, με ζημιά πουλάνε οι παραγωγοί

Άκουσα τον υπουργό γεωργίας, τον κύριο Γεωργαντά, στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών να ζητάει από κτηνοτρόφους και αγρότες να πουλήσουν φθηνά για το Πάσχα ώστε τα προϊόντα να είναι προσιτά στον καταναλωτή !!! Υπουργός αγροτικής ανάπτυξης είσαι λόγω εξαργύρωσης κομματικών επιταγών προς την αγία οικογένεια και τη ΝΔ. Ξέρεις όμως πόσο είναι το κόστος παραγωγής ας πούμε για το αρνί που ως κτηνοτρόφος το κατέχω περισσότερο; Όχι δεν ξέρεις κύριε Γεωργαντά και η δήλωσή σου ήταν καθαρά δικηγορίστικη και πολιτικάντικη, "να χαϊδέψω τα αυτιά" των καταναλωτών, να βγω να πω ότι κρατήσαμε χαμηλά την τιμή του φετινού οβελία και δεν παν  να κουμπουριαστούν οι κτηνοτρόφοι, ας ψοφήσουν.

Τους «άριστους» με τις γραβάτες δεν τους ενδιαφέρουν οι κτηνοτρόφοι και γενικότερα οποίος ιδρώνει για να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Πούλα κτηνοτρόφε μια ζωή το αρνί μπιρ παρά για να καμαρώνει ο υπουργός και η κυβέρνηση ότι κράτησε σταθερά την τιμή στο πασχαλινό τραπέζι, πούλα κάτω του κόστους ώστε να κάνεις μάγκες και φιλολαϊκούς τους αριστοκράτες της ΝΔ.

 

Πάμε ξανά μαθηματικά Πρώτης Δημοτικού μπας και τα καταλάβουν ακόμη και οι «άριστοι» της ΝΔ και των Χάρβαρντ: Ένα αρνί για να γίνει 15 κιλά ζων βάρος θα πρέπει να θηλάσει 45 ημέρες. 45 ημέρες επί 1,20€ την ημέρα γάλα αν υποθέσουμε πως πίνει 1,200 kg (αν και είναι περισσότερο) έχουμε 64,8€ το γάλα που ήπιε από την προβατίνα. Πάμε τώρα και στο φύραμα (θα προσπαθήσω να βάλω το ελάχιστο) 0,40 το κιλό, επι 45 ημέρες αν το αρνί φάει μισό κιλό 9€.  Το τριφύλλι μισό κιλό επί 0,25€, άλλα 6€ + 0,25 τα ενώτια σφαγής, έχουμε σύνολο 80,05€ για ένα αρνί 15 κιλά, δηλαδή 5,33 ανά κιλό ζων βάρος !!! Οι κτηνοτρόφοι ομως πουλάνε 4-4,5€ το κιλό ζών βάρος, δηλαδή πουλάνε με ζημιά !!!

Για πείτε μου τώρα κύριε υπουργέ πόσο πιο κάτω να πουλήσει ο κτηνοτρόφος ο οποίος καταστρέφεται εδώ και χρόνια πουλώντας αρνιά κάτω του κόστους ώστε να κερδίζει σταυρουδάκια το κόμμα που ανήκει ο υπουργός, επειδή με περισσή φροντίδα έκλεψε τον κτηνοτρόφο και να διατυμπανίζει στον καταναλωτή ότι η ΝΔ κατάφερε να κρατήσει χαμηλά το κόστος στο Πασχαλινό τραπέζι.

Αφήστε επιτέλους τις φανφάρες προς άγρα ψηφοφόρων και κοιτάξετε πώς θα καλύψετε την διατροφική ανεπάρκεια της χώρας, αυτό φυσικά δεν γίνεται εις βάρος του παραγωγού, ώστε να κρατάς ικανοποιημένους τους πολλούς που είναι οι καταναλωτές και να θεωρείς ότι εκτελώντας μια παραγωγική τάξη θα κερδίσεις ψηφαλάκια. Τακτικές μαυρογιαλούρων που βλάπτουν στην ουσία την τροφική αλυσίδα της χώρας, την διατροφική αυτάρκεια και γενικά μάς οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε φτώχεια και πείνα.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις