Εμμανουήλ Φράγκος: Για την αντιμετώπιση αύξησης της τιμής του ψωμιού
Εμμανουήλ Φράγκος: Για την αντιμετώπιση αύξησης της τιμής του ψωμιού

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους  αντιμετώπισης της ακρίβειας στο ψωμί. Οι ανατιμήσεις σε ενέργεια και πρώτες ύλες συμπαρασύρουν την τιμή του «καλαθιού της νοικοκυράς».

Ο Εμμανουήλ Φράγκος με την ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεταφέρει την αγωνία και τις εκκλήσεις των Ελλήνων αρτοποιών για επείγουσα παρέμβαση στην αγορά, καθώς η χρηματιστηριακή τιμή του μαλακού σιταριού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Παρισιού, μετά τις 22 Μαΐου, αποτελεί ένδειξη για τις επιβαρύνσεις στη λιανική τιμή των προϊόντων σίτου στους φούρνους και στα σούπερ μάρκετ.

Ο βασικός δείκτης διαπραγμάτευσης για την αξία των σιτηρών στην Ευρώπη έχει εκτοξευτεί προσεγγίζοντας τα 390ευρώ/τόνο, από 260ευρώ/τόνο προ του ουκρανικού.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής επισημαίνει την ανάγκη για ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής σιταριού αλλά και υποστήριξης ελληνικών προϊόντων, που μπορούν να το αντικαταστήσουν μερικώς, καθώς θεωρεί απαραίτητο να μην αυξηθεί κι άλλο η αξία των εισαγωγών. Δυστυχώς, φαίνεται ότι ιδιαίτερα οι φτωχότεροι Έλληνες πολίτες θα δοκιμαστούν πολύ.

* Επισυνάπτεται η ερώτηση του Εμμανουήλ Φράγκου, με αίτημα γραπτής απάντησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις