Υποστήριξη των Ελλήνων πατατοπαραγωγών
Υποστήριξη των Ελλήνων πατατοπαραγωγών

Ενώ το κόστος παραγωγής στον πρωτογενή τομέα αυξάνεται συνεχώς και πολλοί, όπως οι Έλληνες πατατοπαραγωγοί, πωλούν τα προϊόντα τους μέχρι και σε τιμές χαμηλότερες του κόστους για να διαθέσουν τα εμπορεύματά τους, παρατηρείται ένας παράλογος κι εμπορικά δυσανάλογος ανταγωνισμός από εισαγόμενα προϊόντα, όπως γίνεται με τις πατάτες Αιγύπτου.
Οι Έλληνες παραγωγοί δεν είναι σε θέση να ανταγωνιστούν τα ξένα εισαγόμενα προϊόντα καθώς τα κόστη της παραγωγικής διαδικασίας είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Τα προϊόντα τους πωλούνται στα ράφια των καταστημάτων τρεις και τέσσερις φορές επάνω με τους Έλληνες καταναλωτές να αδυνατούν να αγοράσουν το προϊόν τους. Έτσι, πέραν των πολύ μεγάλων αδιάθετων ποσοτήτων, οι Έλληνες παραγωγοί αντιμετωπίζουν κι ένα ζήτημα προώθησης των εισαγόμενων προϊόντων έναντι των ντόπιων.

Με την παρούσα ερώτησή μας, ζητούμε από την Επιτροπή να ενημερώσει εάν υπάρχουν αναξιοποίητα εργαλεία για την υποστήριξη των Ελλήνων πατατοπαραγωγών από την ελληνική κυβέρνηση. Επιπλέον, ρωτούμε εάν διατίθεται εργαλειοθήκη για την οργάνωση των Ελλήνων πατατοπαραγωγών, ώστε να διευκολυνθεί η αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στην αγορά. Τέλος, θέτουμε ευθέως στην Επιτροπή το ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού (dumping), όπως εάν διαθέτει στοιχεία για πιθανή δραστηριοποίηση ανάλογου δικτύου εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την εξουδετέρωση της εγχώριας παραγωγής.

Η Ελληνική Λύση κάνει τον καθημερινό της αγώνα σε Ελλάδα κι Ευρώπη, βρισκόμενη δίπλα σε όλους τους Έλληνες πολίτες και, ειδικά, στον Έλληνα αγρότη. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την επικράτηση του αδίκου για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Δείτε εδώ την ερώτηση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις