Η άρνηση του κ. Νίκα να δώσει λύση στα προβλήματα των κρατικών γεωτρήσεων οδήγησε σε παραίτηση τη διοίκηση
Η άρνηση του κ. Νίκα να δώσει λύση στα προβλήματα των κρατικών γεωτρήσεων οδήγησε σε παραίτηση τη διοίκηση

Δήλωση των Θανάση Πετράκου και Δημοσθένη Δρούγκα

Η άρνηση του κ. Περιφερειάρχη να  δεχτεί  να  συζητήσει με την  Διοικούσα Επιτροπή των Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών – Εξοχικού ώστε  να παρέμβει προς τη ΔΕΗ   για λυθεί το πρόβλημα των παλαιών χρεών  αλλά και η καθυστέρηση στην επισκευή των χαλασμένων γεωτρήσεων παρά τις εκκλήσεις  τους αλλά και τις δικές μας συνεχείς παρεμβάσεις   υποχρέωσε τη Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών - Εξοχικού, να παραιτηθεί και να καταγγείλει την αδιαφορία της Περιφέρειας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια.

Η καταγγελίες τους είναι αποκαλυπτικές  και για την αδιαφορία και για την άρνηση  της Περιφερειακής Αρχής. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι τα μεγάλα λόγια του κ. Νίκα για τους «πρωτοπόρους  αγρότες των Φιλιατρών και της Τριφυλίας» είναι λόγια ψεύτικα  και υποκριτικά . Δεν πιστεύει τίποτα. Είναι απλά «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» όπως λέει και το τραγούδι.   . Οι αγρότες των Φιλιατρών αλλά και όλοι οι αγρότες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους .

Εμείς οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου" είμαστε οι μόνοι δυστυχώς που πιέζαμε για να βρεθεί λύση . Είχαμε θέσει το πρόβλημα πάνω από 10 φορές και 4 φορές είχαμε καταθέσει Επερωτήσεις .Θυμίζουμε την τελευταία 4η επερώτηση που είχαμε καταθέσει στις 12 Απριλίου αλλά απάντηση δεν πήραμε από την Περιφερειακή Αρχή:

«4η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,

Αναγκαζόμαστε λόγω της αδιαφορίας σας και της μη επίλυσης του προβλήματος να καταθέσουμε πάλι επερώτηση για το σοβαρό πρόβλημα .

Tο ΔΣ του ΤΟΕΒ Φιλιατρών –Εξοχικού σας έχει στκαταθέσειείλει νέα επιστολή – SOS και σας λέει το αυτονόητο ότι «ο πρωτογενείς τομέας δεν προκόβει με λόγια θέλει ρεύμα για να έχει νερό για να ποτίσει». Επιπλέον τονίζουν ότι : «Σας ενημερώνουμε ότι αν εντός 15 ημερών από την παραλαβή του παρόντος εγγράφου δεν υπάρξει λύση, θα αναγκαστούμε με λύπη να παραιτηθούμε από την Διοίκηση, γιατί δεν θα υπάρχει λόγος ύπαρξή μας.

Ας αναλάβουν άλλοι ίσος ικανότεροι από εμάς.»

Το ΔΣ σας έχει ζητήσει εδώ και 2,5 χρόνια να βρείτε τον τρόπο να πληρωθεί το παλαιό χρέος για το οποίο δεν ευθύνεται η παρούσα Διοικούσα Επιτροπή κυρίως όμως γιατί δεν μπορεί να πληρωθεί αφού οι συγκεκριμένες γεωτρήσεις είχαν χαλάσει . Το αρνηθήκατε με την ψευτοδικαιολογία ότι δεν μπορείτε να βρείτε τρόπο και κωδικό να πληρωθεί . Μάλιστα οι αγρότες της Διοίκησης έκαναν ότι είναι δυνατόν και μειώθηκε το παλαιό χρέος από 85.000 ευρώ στις 42.000 ευρώ.!!! .Πάλι αρνηθήκατε να πληρώσει η Περιφέρεια 42.000 .!!! Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ντροπή .

Βέβαια για άλλα βρίσκετε χρήματα όπως πχ βρήκατε και δώσατε με απευθείας μάλιστα ανάθεση στην ανάδοχο εταιρεία της διαχείρισης των σκουπιδιών για τις προσβάσεις 6.700 .000 !!!! . Ξέχασα βέβαια ότι αυτό μάλλον σας το ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης …

Σήμερα σας ζητάει το ΔΣ κάτι πολύ ελάχιστο .

Να κάνετε τουλάχιστον παρέμβαση στην Δ.Ε.Η. Α.Ε.

1.)Για επανασύνδεση της Γεώτρησης ΓΜ.11, χωρίς την καταβολή προκαταβολής που ζητά η Δ.Ε.Η, λόγο μη δυνατότητας εισπράξεων και 2)Να γίνει ρύθμιση του παλαιού χρέους με πολλές δόσεις {κατ' εξαίρεση} και ανοχή τους χειμερινούς μήνες που δεν υπάρχουν εισπράξεις.

Το ΔΣ του ΤΟΕΒ σας τονίζει αναλυτικά με επιστολή του από τις 4/4/ 2022 ότι «Το χρέος που παραλάβαμε από το έτος 2015 ανερχόταν σε 85.000 ευρώ περίπου προς την Δ.Ε.Η., το οποίο και μειώσαμε. Αλλά λόγο βλαβών στις γεωτρήσεις, 6 από τις 13, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε .

Έχουμε καταφέρει να εισπράξουμε όλα σχεδόν τα χρήματα από την χρήση του 2021 όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Δεν φτάνουν να καλύψουμε τα παλιά έξοδα και αυτά που χρονίζουν από δεκαετίες.

Δεχθήκαμε το διορισμό από την Περιφέρεια με μόνο στόχο την ομαλή λειτουργία του Οργανισμού. Δυστυχώς μόνο όταν ορίστηκε εποπτεύουσα αρχή η ΔΑΟΚ Τριφυλίας άρχισε η Περιφέρεια να γνωρίζει την ύπαρξή μας και τα προβλήματά μας.

Η χρηματοδότηση για την επισκευή των τριών {3} γεωτρήσεων ήταν η πρώτη ενέργεια της Περιφέρειας. Πρέπει όμως να πιεστεί ο εργολάβος να τελειώσει το έργο πριν αρχίσει η έντονη ζήτηση νερού. Εκτός αυτού καμία άλλη βοήθεια δεν μας δόθηκε {όχι αναγκαία χρηματική} αλλά πολιτική παρέμβαση στην Δ.Ε.Η για τα παραπάνω αιτήματά μας.»

Σας θυμίζουμε ότι έχει συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

Αν κ. Νίκα δεν μπορείτε να βρείτε 42.000 να πληρωθεί το παλαιό χρέος ή έστω να κάνετε το ελάχιστο που σας ζητάει το ΔΣ Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Φιλιατρών –Εξοχικού τότε καλλίτερα μην ξαναπείτε κουβέντες του στυλ « ότι εκτιμάτε τους αγρότες της Τριφυλίας» και «είναι προτεραιότητας σας ο πρωτογενής τομέας» διότι δεν πιστεύετε τίποτα .Όλα όσα λέτε για τον πρωτογενή τομέα είναι υποκρισίες και φαρισαϊσμοί .

Σας ρωτάμε λοιπόν

Θα βρείτε επιτέλους τις 42.000 ώστε να πληρωθεί το παλαιό χρέος; Ή θα μας απαντήσετε πάλι όχι σαν Περιφερειάρχης αλλά σαν υπηρεσιακός γραφειοκράτης λογιστής;

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης Δρούγγας

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις