Απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα
Απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος «Φραγκούλης», με πολύ πρόσφατη ερώτησή του, θίγει σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης το
ζήτημα των πυρκαγιών στην Ελλάδα, όπου κάθε χρόνο αποτεφρώνονται εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων στην πατρίδα μας.

Λόγω χαμηλής απορρόφησης για το 2014-2020, ο Εμμανουήλ Φράγκος ζητά από την Επιτροπή να διευκρινιστεί η πορεία απορρόφησης των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων (ΕΔΕΤ) σήμερα, με την έγκριση επέκτασης που αποφασίστηκε έως το τέλος του 2023, και πού υπολογίζεται να φτάσεις έως το τέλος του 2022. Επιπλέον, ο κ. Φράγκος απευθύνεται στην Επιτροπή σχετικά με τα ποσά που έχουν εγκριθεί από αυτά που κατέθεσε η Ελλάδα για «στήριξη της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και της πρόληψης πυρκαγιών» και, τέλος, για τα ποσά που διατίθενται και έχουν αξιοποιηθεί για επενδύσεις στην ανάπτυξη των δασών και τη βελτίωση της βιωσιμότητας των δασών, λαμβάνοντας υπόψιν την πρόληψη ζημιών από καταστροφικά συμβάντα.

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης θεωρεί ότι η τραγική κατάσταση των επαναλαμβανόμενων πυρκαγιών και καταστροφών στη χώρα μας κάθε χρόνο πρέπει να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά, με την αξιοποίηση ποικίλων και καινοτόμων πολιτικών και λύσεων.

* Επισυνάπτεται η ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή προς την Επιτροπή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις