Λ. Βασιλειάδης: Δικαιούχοι της επιστροφής ΕΦΚ είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες
Λ. Βασιλειάδης: Δικαιούχοι της επιστροφής ΕΦΚ είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης σχολίασε την υπογραφή από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλοτης Απόφασης για τα κριτήρια και τους όρους επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο αγροτικό πετρέλαιο. Όπως τόνισε, μετά από 6 χρόνια, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επαναφέρει ένα μέτρο που στηρίζει τη γεωργία και τον Έλληνα αγρότη.

Ο Λάκης Βασιλειάδης έχει υποστηρίξει την ανάγκη επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, τον οποίο μείωσε σταδιακά και τελικά κατήργησε τον Σεπτέμβριο του 2016 η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από τις πρώτες ημέρες της θητείας του, με σειρά κοινοβουλευτικών και πολιτικών παρεμβάσεών του, μεταξύ των οποίων 3 Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις: την 3317 τον Ιανουάριο του 2020, την 9282 τον Σεπτέμβριο του 2020 και την 92 τον Οκτώβριο του 2021.

Η Υπουργική Απόφαση ορίζει πως δικαιούχοι της επιστροφής είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες-φυσικά πρόσωπα που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως την 15η Ιουλίου 2022 και έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για τα έτη 2021 και 2022, οι οποίοι θα λάβουν άμεσα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα δικαιούμενα ποσά, χωρίς αίτηση ή υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών. Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 70 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις