Θ.Πετράκος: Κάντε κάτι με τα πυρηνελαιουργεία

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε στη βιομηχανική περιοχή Μελιγαλά Μεσσηνίας από το Τοπικό Συμβούλιο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού για τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων  και την επιβάρυνση της υγείας των πολιτών.

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και οι κάτοικοι τόνισαν ότι παρότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κανένα οι κάτοικοι βιώνουν μια αφόρητη κατάσταση στην οποία δεν μπορούν να αναπνεύσουν και μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες αρκετοί πήγαν   στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά με αναπνευστικά προβλήματα.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και ζητούν να τοποθετηθούν φίλτρα για τις οσμές και συσκευή υγροποίησης των ατμών.

Στη λαϊκή συνέλευση μίλησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι κατατέθηκαν πριν από ένα χρόνο από το ΣΥΡΙΖΑ δύο ερωτήσεις και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων με τις οποίες ζητούσε ελεγχθεί η λειτουργία των πυρηνελαιουργείων στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά.

Όπως ανέφερε, «το ΥΠΕΚΑ απάντησε ότι οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να λειτουργούν βάσει των νόμων και των μελετών που έχουν γίνει» και τόνισε ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν έχει λειτουργήσει ακόμη ο μετρητής ρύπων, από πλευράς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τις επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει ξανά ερώτηση για τη δημόσια υγεία και θα ζητήσει και τον έλεγχο της Περιφέρειας, αν έπραξε, ως όφειλε, στην είσπραξη  των προστίμων που είχαν επιβληθεί.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις