Μ. Χαρακόπουλος στη Συντεχνία Αρτοποιών Λάρισας: Στηρίζουμε έμπρακτα τον φούρνο της γειτονιάς

«Το ψωμί είναι βασικό διατροφικό προϊόν. Η βιβλική ρήση λέει “οὐκ ἐπ’  ἄρτῳ μόνῳ ζήσεται ἄνθρωπος”, αλλά ουσιαστικά πιστοποιεί ότι ο άρτος είναι βασική προϋπόθεση για να ζήσει κανείς. Και σε αυτή την ταραγμένη περίοδο που ζούμε με τον πόλεμο στην ευρύτερη γειτονιά μας, επηρεάστηκε ο φούρνος της γειτονιάς». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει από τον πρόεδρο της Συντεχνίας Αρτοποιών Λάρισας κ. Αλέξανδρο Γκούλιο στην ανοιχτή συνάντηση Αρτοποιίας με θέμα «Παραδοσιακές και Σύγχρονες τεχνικές για το αρτοποιείο του αύριο», όπου μετά το πέρας των διαλέξεων έλαβε χώρα και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συνδέσμου.

Όπως εξειδίκευσε ο Θεσσαλός πολιτικός στον χαιρετισμό του «το ενεργειακό κόστος συνέπεια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι αναταραχές στην αγορά των δημητριακών, καθώς η Ουκρανία είναι βασικός σιτοβολώνας της Ευρώπης, επηρέασαν την οικονομία γύρω από τον άρτο. Η πολιτεία για να σταθεί δίπλα στους αρτοποιούς, άλλα και ουσιαστικά για να στηρίξει το προϊόν, ώστε να μην έχουμε μεγάλη εκτίναξη των τιμών που θα άγγιζε κάθε νοικοκυριό, κάθε καταναλωτή, προέβη σε μία σειρά μέτρων για την άμβλυνση του ενεργειακού κόστους. Είχαμε συνεργασία με τον πρόεδρο της Συντεχνίας Αρτοποιών Λάρισας το προηγούμενο διάστημα για να δούμε τι περαιτέρω μπορούμε να κάνουμε. Στηρίζουμε έμπρακτα τον φούρνο της γειτονιάς, που είναι βασικό κομμάτι του κοινωνικού γίγνεσθαι και έτσι θέλουμε να παραμείνει».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη την Συντεχνία Αρτοποιών Λάρισας για το έργο της, καθώς και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος κ. Μιχάλη Μούσιο, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «καμαρώνουμε αγαπητέ Μιχάλη για τα ποσοστά σου και τις αλλεπάλληλες επανεκλογές σου στο πανελλήνιο όργανο των αρτοποιών».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις