Β. Κόκκαλης: Mε καταστροφή απειλούνται αμπελοκαλλιεργητές στον Τύρναβο που αποκλείστηκαν από το καθεστώς ενισχύσεων

«Στο χείλος της καταστροφής βρίσκονται οι αμπελοκαλλιεργητές επιτραπέζιων σταφυλιών της περιοχή του Τυρνάβου, μετά την άδικη απόφαση της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό τους από τη χορήγηση ενισχύσεων», σημειώνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά.

Συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε αναφορά, σύμφωνα με την οποία οι αμπελοκαλλιεργητές επιτραπέζιων σταφυλιών στην περιοχή του Αμπελώνα είναι ανάστατοι από την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να ενισχύσει μόνο τα οινοποιήσιμα σταφύλια.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Λαρισαίος βουλευτής στην αναφορά του, ομάδα αμπελοκαλλιεργητών επιτραπέζιων σταφυλιών της περιοχή του Αμπελώνα, επισημαίνει την τεράστια αδικία, καθώς όπως υποστηρίζουν «η παραγωγή τους έμεινε στο αμπέλι και τα φετινά τους έσοδα από την καλλιέργεια ήταν μηδαμινά» και ζητούν τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος τους και να ενισχυθούν οι «αγρότες που βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις