Ο Αυγενάκης συναντήθηκε με τον Λαρισαίο βουλευτή Χρήστο Καπετάνο για θέματα του Ελγά και των Τοεβ και Γοεβ
Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης- βουλευτής της Ν.Δ. Νομού Λάρισας Χρήστος Καπετάνος,

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη είχε ο βουλευτής της Ν.Δ. Νομού Λάρισας Χρήστος Καπετάνος, στο υπουργείο, όπου αρχικά συνεχάρη τον υπουργό για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και του ευχήθηκε μακροημέρευση και παραγωγική θητεία στο Υπουργείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης , τέθηκαν  από τον κ.Καπετάνο θέματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο του νομού Λάρισας και προτάθηκαν παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες να γίνουν ώστε να δοθεί μια ανάσα στον κόσμο της υπαίθρου.

Από την πλευρά του ο υπουργός κ.Αυγενάκης, συνεχάρη τον κ.Καπετάνο για την εκλογή του στο ελληνικό κοινοβούλιο και στη συνέχεια τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που θα πάρει το υπουργείο για την άμεση μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας, σύμφωνα πάντα με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ψηφιοποίηση του ΕΛΓΑ, η αναδιάρθρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η αύξηση του αριθμού των κατ΄επάγγελμα νέων αγροτών, η αναμόρφωση των ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ, τα εγγειοβελτιωτικά έργα και το στρατηγικό σχέδιο της ΚΑΠ 2023-2027, η ένταξη των επιλαχόντων νέων αγροτών στα προγράμματα, είναι έργα στρατηγικής σημασίας και το υπουργείο ξεκίνησε ήδη να δουλεύει για την υλοποίησή τους.

Μετά τη συνάντηση ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος δήλωσε: « Είχα τη χαρά σήμερα να συναντηθώ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και φίλο μου,  Λευτέρη Αυγενάκη και να έχουμε μια εποικοδομητική και ουσιαστική συνομιλία στο γραφείο του στο υπουργείο.  Αρχικά, τον συνεχάρην για τη σημαντική θέση που ανέλαβε, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ένα νευραλγικό υπουργείο με πολλές απαιτήσεις και ατελείωτες ώρες εργασίας, όπου είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί με επιτυχία.
Εκεί, είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί του θέματα που αφορούν στον αγροτικό κόσμο του νομού μας και να του ζητήσω να δρομολογηθούν άμεσα όλες εκείνες οι ενέργειες που θα δώσουν λύσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν.
Γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλά, πως ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας αποτέλεσε τη βάση για την ανάπτυξη και συνεχίζει διαχρονικά να δίνει πνοή στην κοινωνία μας ενισχύοντας την εθνική οικονομία.
Όλοι μαζί, σε συνεργασία πάντοτε με το υπουργείο και τους φορείς, θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αναζωογόνηση της υπαίθρου.
Χάρηκα πολύ για τον συμβολισμό και την ουσία πιστεύω που θα έχει η πρώτη επίσκεψη του νέου υπουργού στη Λάρισα και στην Θεσσαλία στο τέλος αυτού του μήνα».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις