Κεφαλογιάννης: Από ποια κοινοτικά ταμεία μπορούν να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τις πυρκαγιές

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά να πληροφορηθεί από ποια κοινοτικά ταμεία μπορούν να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τις φωτιές στον Έβρο και στη Ροδόπη και να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε η καταστρεπτική πυρκαγιά, η οποία δυστυχώς συνεχίζει το  καταστρεπτικό της έργο..

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Οι πυρκαγιές που έπληξαν φέτος τη χώρα προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον, σε υποδομές, σε αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες καθώς και σε ιδιωτικές περιουσίες. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Θράκης στους νομούς Έβρου και Ροδόπης έχουν καεί πάνω από 810.000 στρέμματα, γεγονός που καθιστά τη συγκεκριμένη πυρκαγιά τη μεγαλύτερη φωτιά στην Ευρώπη από το 2010 ημερομηνία κατά την οποία ξεκίνησε η καταγραφή δεδομένων από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS).

Μεταξύ των πληγέντων περιοχών στον Έβρο είναι και το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς, μία από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό , ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι μία από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας καθώς εκεί συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Από ποια κοινοτικά ταμεία μπορούν να αποζημιωθούν οι πληγέντες και να αποκατασταθούν οι ζημίες που προκάλεσε η φωτιά στη Θράκη.»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις