Κόκκαλης: Οι αγρότες πληρώνουν το τίμημα για την αποτυχία της κυβέρνησης στον ΟΠΕΚΕΠΕ

«Η απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη να ζητήσει τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ για το φιάσκο στις πληρωμές των προκαταβολών της βασικής ενίσχυσης, είναι μία ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας στα αυτονόητα και μία απόδειξη πολιτικού σουρεαλισμού», τονίζει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Η απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ζητήσει την παραίτηση της Διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς ακόμα «να έχει στεγνώσει το μελάνι» από τις διθυραμβικές κραυγές «αυτοδικαίωσης» των ιθυνόντων του ΥπΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφορικά με την «πετυχημένη», διοικητικά και θεσμικά, πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης του 70% για το 2023, την προηγούμενη Παρασκευή, αποτελεί μία ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας στα αυτονόητα από την κυβέρνηση.

Αν αυτό δεν είναι απτή απόδειξη πολιτικής διπολικής συμπεριφοράς ή πολιτικού σουρεαλισμού, τότε είναι είτε ομολογία πλήρους αποτυχίας είτε απόπειρα αποποίησης ευθυνών από την Κυβέρνηση της ΝΔ. Σε κάθε όμως περίπτωση, παραμένει, δυστυχώς, γεγονός ότι η Κυβέρνηση των Αρίστων και το Επιτελικό της Κράτος, εξακολουθεί να «παίζει», εδώ και 4,5 χρόνια, με τον κόπο και την ίδια την επιβίωση του πολύπαθου αγροτικού κόσμου, είτε με επικοινωνιακά «φτιασίδια» είτε με την πρόσφατη, αλαζονική «επίκληση» του 41%.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε τον «κατήφορο» της ΝΔ στην αγροτικό τομέα, αλλά παραμένουμε απόλυτα προσηλωμένοι στον αγώνα, προκειμένου να επανέλθει σύντομα η σταθερότητα, η εντιμότητα, η διαφάνεια, η ελπίδα, η κοινωνική ευαισθησία, η λογοδοσία και η δικαιοσύνη,  που τόσο έχει ανάγκη αγροτικός κόσμος, αλλά κυρίως ο τόπος μας.»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις