Β. Κόκκαλης: Ωμή παραδοχή Αυγενάκη πως το ψαλίδι 20% στις επιδοτήσεις οφείλεται στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Ν.Δ.!

Για ξεκάθαρη εξαπάτηση των αγροτών κάνει λόγο ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, μετά την ωμή παραδοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη πως για το «ψαλίδι» της τάξης του 20% στις αγροτικές επιδοτήσεις είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας!

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο κ. Αυγενάκης ρωτήθηκε γιατί «οι προκαταβολές βασικής ενίσχυσης φέτος ήταν μικρότερες», για να απαντήσει αυτολεξεί πως «η μείωση κατά, περίπου 20%, στην καταβολή της βασικής ενίσχυσης στη νέα ΚΑΠ είναι προϊόν διαπραγμάτευσης της ηγεσίας του ΥπΑΑΤ την περίοδο του 2021»!

Από την πλευρά του, ο κ. Κόκκαλης σχολιάζει πως «η ωμή παραδοχή ότι για την μείωση σε ποσοστό 20% της βασικής ενίσχυσης των αγροτών, αποκλειστική υπεύθυνη και υπόλογη είναι η διαπραγμάτευση της προηγούμενης ηγεσίας, αποκαλύπτει το κολοσσιαίο μέγεθος της εξαπάτησης των αγροτών και των κτηνοτρόφων, για τις δήθεν «μάχες» που έδιναν οι εκλεκτοί του κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες! Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε όταν από το 2021 κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεπάρκεια του Στρατηγικού Σχεδίου που κατέθεσε η χώρα μας. Αποδεικνύεται πως ούτε σχέδιο είχαν, ούτε έχουν, αλλά το χειρότερο δε διαθέτουν στοιχειώδη πολιτική βούληση, πολιτική τσίπα για να στηρίξουν τον πρωτογενή τομέα στα αυτονόητα. Τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών» καταλήγει ο Λαρισαίος πολιτικός.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις