Συστράτευση φορέων για τη στήριξη και επαναλειτουργία του ΤΟΕΒ Πηνειού

Τη συστράτευση όλων των αρμόδιων φορέων για τη λήψη έμπρακτων μέτρων στήριξης επαναλειτουργίας του Τ.Ο.Ε.Β. Πηνειού, ζητά ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Υποδομών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά το ψήφισμα του Τ.Ο.Ε.Β. Πηνειού που αφορά την άμεση έμπρακτη στήριξη του ΤΟΕΒ Πηνειού από όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία του.

Αναφέρεται ότι «για λόγους επιβίωσης, βιοποριστικούς και ψυχολογικούς, με τις επιπτώσεις των κακοκαιριών «Daniel» και «Elias» στην περιοχή μας να είναι ακόμη ορατές» οι συναρμόδιοι φορείς πρέπει να απαντήσουν «υπεύθυνα και τεκμηριωμένα χωρίς υπεκφυγές και ασάφειες,» τις ενέργειες τις οποίες προτίθενται να ακολουθήσουν , «καθώς και τη χρονική διάρκεια που απαιτούν αυτές, ώστε η περιοχή των παρακάρλιων χωριών να αποστραγγιστεί πλήρως από την τεράστια ποσότητα νερού που έχει δεχθεί και επικαθίσει στην επιφάνειά της.»

Επισημαίνεται η αναγκαιότητα για την άμεση εκκίνηση έργων στον Τ.Ο.Ε.Β. Πηνειού καθώς «Ο Τ.Ο.Ε.Β. Πηνειού μπορεί να αρδεύσει 170.000 στρέμματα. Μετά των πρωτόγνωρων για τα χρονικά καιρικών φαινομένων, τα οποία έπληξαν την περιοχή μας, η δυνατότητα άρδευσης περιορίζεται μόλις σε 50.000 στρέμματα. Τα υπόλοιπα στρέμματα βρίσκονται ακόμη κάτω από την επιφάνεια του νερού και είναι μη προσβάσιμα.»

Προτείνονται τα απαραίτητα έργα και ζητείται «όλοι οι φορείς να συνδράμουν για την επαναλειτουργία του οργανισμού» ώστε να δοθεί η δυνατότητα «να ξανανθίσει η περιοχή και ο πρωτογενής τομέας».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις