Κόκκαλης: Η ψήφος εμπιστοσύνης στο Ελληνικό βαμβάκι είναι επιλογή ανάπτυξης και αειφορίας

Μήνυμα προς τους ξένους επενδυτές να εμπιστευθούν το Ελληνικό βαμβάκι απέστειλε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, χαιρετίζοντας στην ετήσια εκδήλωση «Μεσογειακοί Δρόμοι Βαμβακιού» που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη για έκτη χρονιά.

Πρόκειται για μία εκδήλωση που αποτελεί κορυφαίο γεγονός για τον παραγωγικό κλάδο του βαμβακιού όχι μόνο στη χώρα μας αλλά στη Μεσόγειο, όπου εξετάστηκαν όλες οι τρέχουσες εξελίξεις αλλά και ο προοπτικές για τον «λευκό χρυσό».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Κόκκαλης απευθυνόμενος προς εκπροσώπους μεγάλων επιχειρηματικών σχημάτων στο βαμβάκι: «Η ψήφος εμπιστοσύνης στο Ελληνικό βαμβάκι είναι μία κερδοφόρα επιλογή με προοπτική και βιωσιμότητα στις διεθνείς αγορές, καθώς πρόκειται για ένα προϊόν με μοναδικά χαρακτηριστικά, ποιοτικό και αξιόπιστο. Ένα προϊόν που όχι τυχαία διαπρέπει παγκοσμίως».

Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε και στις δυσμενείς εξελίξεις με αφορμή τις πλημμύρες στον Θεσσαλικό κάμπο τον περασμένο Σεπτέμβριο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «δυστυχώς το βαμβάκι δέχθηκε φέτος ένα δυνατό χτύπημα στην «καρδιά» της παραγωγής του στη Θεσσαλία και όχι μόνον. Πλέον, οφείλουμε όλοι και προπαντός η κυβέρνηση να στηρίξουμε με κάθε διαθέσιμο εργαλείο την βαμβακοκαλλιέργεια».

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις