Συνάντηση με αμυγδαλοπαραγωγούς για το παρόν και το μέλλον της καλλιέργειας

Το Δομένικο Ελασσόνας επισκέφθηκε ο Βουλευτής του Νομού Λάρισας, της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στη Δημοτική ΕνότηταΠοταμιάς, του Δήμου Ελασσόνας .

Ο Λαρισαίος βουλευτής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με κατοίκους της περιοχής και να συζητήσουν για ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Ιδιαίτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Χρήστο Καπετάνο και αμυγδαλοπαραγωγούς του Δομένικου, καθώς το ζήτημα του αμυγδάλου απασχολεί ιδιαίτερα την περιοχή. 

Οι αμυγδαλοπαραγωγοί ανέλυσαν στον βουλευτή το πρόβλημα που έχει προκύψει στην ποικιλία “φυρανιά” η οποία έχει προσβληθεί από το βακτήριο “φόμωξη” εξαιτίας του οποίου η συγκεκριμένη καλλιέργεια παρουσιάζει ζημιά 70 – 80% . Η συζήτηση συνεχίστηκε για την αποζημίωση “deminimis” στα αμύγδαλα,  καθώς οι παραγωγοί περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τις πληρωμές για το 2022.

Στο Δομένικο βρέθηκαν και αγρότες από τις γύρω περιοχές όπου συναντήθηκαν με  τον βουλευτή για να του μεταφέρουν τα τοπικά αγροτικά ζητήματα. 

Αγρότες της περιοχής του Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου έκαναν αναφορά στον περονόσπορο που έχει προσβάλλει τις αμπελοκαλλιέργειες το οποίο αποτελεί ευρύτερο ζήτημα της ελληνικής αγροτικής αμπελουργίας.

Μετά το πέρας των συναντήσεων ο κ. Καπετάνος δήλωσε:

«Επισκέφθηκα το Δομένικο Ελασσόνας για να συναντήσω τους αμυγδαλοπαραγωγούς της περιοχής αλλά και εκπροσώπους του ευρύτερου αγροτικού τομέα για να συζητήσουμε τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν, και να τα μεταφέρω από πλευράς μου στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Από την πρώτη στιγμή έχω δηλώσει πως θα είμαι δίπλα σε κάθε συμπολίτη μου και δεν θα σταματήσω να επισκέπτομαι τα χωριά μας και να αφουγκράζομαι τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, δίνοντας έμφαση στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς του Νομού μας».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις