«Κυβερνητική ασυνέπεια και κοροϊδία διαρκείας από τον Αυγενάκη» καταγγέλλει ο Κόκκαλης

Για «κυβερνητική ασυνέπεια και κοροϊδία διαρκείας» από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη, κάνει λόγο με δήλωσή του ο τομεάρχης Αγροτικής και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή τις ελλιπείς αποζημιώσεις σε πληγέντες αμυγδαλοπαραγωγούς.

Αναλυτικά ο κ. Κόκκαλης αναφέρει τα εξής: «Στις 6 Δεκεμβρίου 2023 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  ανακοίνωσε για τις αποζημιώσεις  των αμυγδαλοπαραγωγών ότι  «Οι παραγωγοί των οποίων οι αμυγδαλοκαλλιέργειες επλήγησαν από τον Παγετό της Άνοιξης 2023, θα λάβουν γενναία προκαταβολή αποζημιώσεων μέχρι την 22α  Δεκεμβρίου 2023».

Σήμερα ο ΥπΑΑΤ, μετά τις πρώτες καταβολές στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών, θριαμβολογεί για τις αποζημιώσεις, παρόλο που οι πληρωμές γίνονται μόνο σε αγρότες των οποίων οι αμυγδαλοκαλλιέργεις επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias», ανακοινώνοντας παράλληλα ότι  «Με συνέπεια υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους αγρότες της Θεσσαλίας».

Ο εμπαιγμός του ΥπΑΑΤ προς τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας, αλλά και προς τους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο.  Με την αγροτική κυβερνητική πολιτική του κ. Αυγενάκη αποδεικνύεται καθημερινά ότι υπουργός και κυβέρνηση  απαξιώνει και υποτιμά συστηματικά τη νοημοσύνη των αγροτών».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις