Ο Κόκκαλης καλεί τον Αυγενάκη σε δημόσιο διάλογο στην «Agrotika»

Σε εφ’ όλης της ύλης δημόσιο διάλογο για το σύνολο των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα, καλεί ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός μιλώντας στη «Θεσσαλία Τηλεόραση» επανέλαβε πως το κυβερνητικό στέλεχος εδώ και καιρό αποφεύγει τον διάλογο, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα και ως «μεγάλο πολιτικό ψεύτη» για τον ισχυρισμό του πως ο ΣΥΡΙΖΑ φορολόγησε τις αγροτικές επιδοτήσεις.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκαλης ανέφερε: «Ο κ. Αυγενάκης συνηθίζει τους μονολόγους. Κακά τα ψέματα… Ο καθένας μπορεί να πιστεύει τον οποιονδήποτε… Κι εγώ μπορεί σήμερα να λέω πράγματα που δεν ισχύουν. Δεν είναι θέσφατο πως ότι λέω, είναι και σωστό. Το ίδιο όμως ισχύει για όλους. Και για τον κ. Αυγενάκη. Όμως ο υπουργός αποφεύγει τον διάλογο. Και ο διάλογος πρέπει να γίνεται ενώπιον αυτών που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για να λυθούν τα προβλήματά τους. Το ίδιο έκανε και στη βουλή για το φιάσκο στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Νομίζω λοιπόν πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη να γίνει ένας διάλογος μεταξύ μας. Για να καταλάβουν οι αγρότες αν υπάρχουν λύσεις στα προβλήματά τους και ποιες είναι αυτές. Να ενημερωθούν γιατί έγιναν κάποια πράγματα, γιατί δεν πληρώθηκαν κάποιοι. Να γίνει λοιπόν διάλογος ενώπιον των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Προσκαλώ τον υπουργό κ. Αυγενάκη σε έναν δημόσιο διάλογο. Ή τηλεοπτικά ή στο πλαίσιο της «Agrotika». Με όλο τον σεβασμό να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε επιχειρήματα. Δεν έχουμε εξάλλου να χωρίσουμε κάτι, όταν τα προβλήματα είναι κοινά και ξεκάθαρα. Αν πράγματι τον ενδιαφέρει το καλό του πρωτογενούς τομέα να γίνει μία σοβαρή κουβέντα δημοσίως, ενώπιον των αγροτών και των κτηνοτρόφων…»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις