Σπυρόπουλος: «Η Κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και το αυξημένο κόστος διαβίωσης»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη ήταν σήμερα ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια και το αυξημένο κόστος διαβίωσης, ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, σημείωσε ότι «οι αυξήσεις στα τρόφιμα, στις τηλεπικοινωνίες, στα καύσιμα έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα».

«Η Κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα λεγόμενα pass, δηλαδή με έκτακτες ενισχύσεις και όχι με μέτρα μόνιμου χαρακτήρα όπως έχουμε αντιπροτείνει εδώ και καιρό. Οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις είναι ελάχιστες και δεν προσαρμόζονται στην τεράστια αύξηση των τιμών αγαθών και υπηρεσιών» τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος.

 «Είναι παράλογη αυτή η τόσο μεγάλη αύξηση των τιμών και δεν υπάρχει έλεγχος στην αγορά. Τρία χρόνια φωνάζουμε για αυτό. Τελευταία βλέπουμε να επιβάλλονται τα πρώτα πρόστιμα. Σκεφτείτε τι αισχροκέρδεια υπήρχε όλο αυτό το διάστημα και πόσοι έχουν βγάλει υπερκέρδη» συμπλήρωσε.

Ενώ για τις συντάξεις, ο κ. Σπυρόπουλος δήλωσε πως «σωστά γίνονται αυξήσεις των συντάξεων αλλά εμείς προτείναμε να δοθεί και ένα νέο ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, που παίρνουν 300 - 400 ευρώ και δεν τα βγάζουν πέρα. Δεν είναι μέρος της πολιτικής του  κ. Μητσοτάκη. Έχουμε άλλη αντίληψη».

Για το ζήτημα του κόστους κατοικίας και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε: «Πάνω απ το 40% του μηνιαίου εισοδήματος πηγαίνει στα ενοίκια, τα οποία έχουν αυξηθεί πάρα πολύ. Η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην ασχοληθεί ούτε με αυτό το ζήτημα» .

 Σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ότι  «η Ελλάδα, πρέπει επιτέλους να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα και σε αυτό το ζήτημα» προσθέτοντας ότι «έχει ξεκινήσει μια συζήτηση -κατ’ εμέ- σε λανθασμένη βάση με ευθύνη της κυβέρνησης. Διεξάγεται μια συζήτηση στον αέρα, καθώς επί της ουσίας δεν έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους στη Νέα Δημοκρατία αν το στηρίζουν και κατά πόσο ως κόμμα πιστεύουν πραγματικά σε αυτή τη μεταρρύθμισηΒλέπουμε τον κ. Σαμαρά να δηλώνει ότι δεν θα το ψηφίσει, άλλα στελέχη –ακόμη και Υπουργοί-  διατυπώνουν την ίδια στάση ή προαναγγέλλουν ότι θα απέχουν».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις