Νέα εθνική αγροτική πολιτική και τρεις νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Δύο προτάσεις νόμου και μία τροπολογία για τον αγροτικό τομέα της χώρας παρουσίασε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης την πρώτη ημέρα της συνάντησης εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις Σπέτσες.

Οι προτάσεις νόμου αφορούσαν την προστασία του αγροτικού εισοδήματος με την καταπολέμηση του φαινομένου των «ανοιχτών τιμών» και την ενθάρρυνση των υγιών συνεργατικών σχημάτων – συνεταιρισμών, μέσα από την επίλυση σημαντικών ζητημάτων όπως τα φορολογικά κίνητρα, η διευθέτηση παλαιών χρεών και η αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων των υπό εκκαθάριση συνεταιρισμών. Επίσης, ο Λαρισαίος πολιτικός παρουσίασε και την τροπολογία για τη μόνιμη καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου.

Ο κ. Κόκκαλης εστίασε επίσης στην παρουσίασή του στην ανάγκη να υπάρξει μία νέα εθνική αγροτική πολιτική, η οποία θα βασίζεται σε τρεις άξονες: Πρώτον στην οργάνωση των παραγωγών σε υγιή συνεργατικά σχήματα, δεύτερον στην εκπαίδευση και στη σύνδεσή της με την παραγωγική δραστηριότητα και τρίτον στην κατοχύρωση του αγροτικού επαγγέλματος.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο εθνικό σχέδιο για την κτηνοτροφία με έμφαση στην προστασία των προϊόντων που φέρουν ιδιαίτερη δυναμική στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή αγορά, με κορωνίδα τη φέτα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις