Κόκκαλης για δηλώσεις Αυγενάκη: Προκαλούν θυμηδία και οργή τα περί «κομματικά υποκινούμενων αγροτικών κινητοποιήσεων»

Οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη ότι οι επικείμενες αγροτικές κινητοποιήσεις είναι «κομματικά υποκινούμενες» προκαλούν θυμηδία, οργή και αγανάκτηση, τονίζει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικότερα η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Οι δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκη, αναφορικά με «κομματικά υποκινούμενες κινητοποιήσεις των αγροτών», την ίδια στιγμή, που όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έχει κάνει σχεδόν τα πάντα για τους αγρότες» και οι πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας χαίρουν της «συμπαράστασης» της κυβέρνησης, προκαλούν, στην καλύτερη περίπτωση απορία και θυμηδία και στη χειρότερη αγανάκτηση και οργή. Μάλιστα, ξεπερνώντας κάθε όριο αναλγησίας, αλλά και φαιδρότητας, ο κ. Αυγενάκης έφτασε στο σημείο να συσχετίσει τις κινητοποιήσεις των Γερμανών αγροτών, με αυτές των Ελλήνων αγροτών, χαρακτηρίζοντάς τες ως «άλλοθι» και συνεπώς στερούμενες σοβαρότητας και ουσίας, αφού «η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη καλύψει τους Έλληνες αγρότες και τους έχει δώσει όσα διεκδικούν οι Γερμανοί αγρότες»!

Για άλλη μια φορά ο λαλίστατος κ. Αυγενάκης, αποδεικνύει, δυστυχώς, την παντελή έλλειψη στοιχειώδους επίγνωσης, αλλά και αυτοκριτικής, για τα «έργα και τις ημέρες» της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στον πρωτογενή τομέα, που έχουν δημιουργήσει συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στους αγρότες, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους την επιβίωση. Ιδιαίτερα μάλιστα στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, όπου μέχρι σήμερα τα συσσωρευμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, τόσο με τις καταβολές των επιδοτήσεων, όσο και με τις έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις, εντείνουν καθημερινά την απόγνωση και τα αδιέξοδά τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αίσθημα ευθύνης και συνέπειας προς τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας, έχει καταθέσει στο δημόσιο διάλογο ένα ολιστικό, ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και κοστολογημένο πρόγραμμα για την ανάταξη, συνολικά, του πρωτογενή τομέα, που απαντά με πειστικό και ολοκληρωμένο τρόπο στις αγωνίες και στις διεκδικήσεις του αγροτικού κόσμου, έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη μιας βιώσιμης, σύγχρονης και αποδοτικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Και στο πλαίσιο αυτό θα σταθεί στο πλευρό των αγροτών μας, για την ικανοποίηση κάθε δίκαιου αιτήματός τους, με μοναδικό γνώμονα την επισιτιστική επάρκεια, τη διατροφική ασφάλεια, την αειφορία, την ποιότητα και ταυτότητα των αγροτικών μας προϊόντων, την έγκαιρη και έγκυρη διαχείριση των ενωσιακών πόρων και βέβαια το δίκαιο και βιώσιμο εισόδημα των παραγωγών και την ουσιαστική ανάπτυξη των αγροτικών μας περιοχών» καταλήγει ο κ. Κόκκαλης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις