Χαρακόπουλος: Ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται ανασύνταξη

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι γεωπόνοι, οι γεωτεχνικοί. Η χώρα χρειάζεται μια εθνική στρατηγική για τον πρωτογενή τομέα και αυτό φαίνεται ακόμα περισσότερο μετά τη δοκιμασία που μας βρήκε με τις πρωτόγνωρες καταστροφές από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην εκδήλωση του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και την βράβευση των διατελεσάντων προέδρων του Συλλόγου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός ευχαρίστησε τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Κώστα Γιαννακό και τα μέλη του Δ.Σ για την πρόσκληση και αναφέρθηκε στην μακροχρόνια συνεργασία του με τον σύλλογο σημειώνοντας ότι «με χαρά πάντοτε ανταποκρίνομαι στις προσκλήσεις των εκδηλώσεων του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας, ενός από τους δυναμικότερους και τον πιο μεγάλο Γεωπονικό Σύλλογο της χώρας. Θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο και το Δ.Σ για την πρωτοβουλία να τιμήσετε τους διατελέσαντες προέδρους του Συλλόγου μετά τη μεταπολίτευση γιατί πραγματικά ο Γεωπονικός Σύλλογος είναι διαχρονικά βασικός θεσμικός εταίρος της πολιτείας».

 

Αγροτικός ξεσηκωμός στην Ευρώπη

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος πρόσθεσε ότι «και ο αναβρασμός που υπάρχει πια σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον αγροτικό κόσμο, δείχνει ότι θα πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα μετά την κλιματική αλλαγή, μετά τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση που έχουν εκτοξεύσει το κόστος παραγωγής και έχουν φέρει τους αγρότες της Ευρώπης στα όριά τους. Πρέπει υπό αυτό το πρίσμα να ξαναδούμε την Κοινή Αγροτική Πολιτική, να ξαναδούμε τις πολιτικές στήριξης των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων στην Ευρώπη. Η Ελλάδα ως χώρα του νότου, ως χώρα που βιώνει επίσης έντονα αυτά τα προβλήματα θα πρέπει να έχει πιο ουσιαστικό, πιο παρεμβατικό ρόλο στα κέντρα λήψης των αποφάσεων στις Βρυξέλλες, στα συμβούλια υπουργών Γεωργίας. Με αυτές τις σκέψεις να σας συγχαρώ και πάλι και να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα, αισιοδοξία, και επιμονή, γιατί όλα αυτά θα τα χρειαστούμε τη νέα χρονιά με τη δοκιμασία που μας βρήκε».   

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις