Δύσκολες εξαγωγές μήλων από την Πέλλα στην Αίγυπτο

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα με την Γενική Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών κα Μ. Μυρογιάννη για να συζητήσουν πάνω σε διαδικασίες και δυνατότητες για την ενίσχυση των εξαγωγών τοπικών προϊόντων από επιχειρήσεις και ομάδες παραγωγών της Πέλλας.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής συζήτησε με την Γενική Γραμματέα για τις δυνατότητες ανάπτυξης της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων και τις ομάδες παραγωγών, καθώς και τρόπους που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις εμπορικές σχέσεις τους στο εξωτερικό με την βοήθεια του Υπουργείου στο πλαίσιο των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Η κα Μυρογιάννη ενημέρωσε τον Λάκη Βασιλειάδη πάνω σε λεπτομέρειες του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας καθώς και για την δράση EnterpriseGreece και πως αυτά μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση των εξαγωγικών σχέσεων και την ανάπτυξη διεθνών εμπορικών σχέσεων σε νέες αγορές του εξωτερικού.

Τέλος, ο Βουλευτής μετέφερε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα τοπικοί παραγωγοί μήλων στις εξαγωγικές σχέσεις με την Αίγυπτο λόγω των εκεί επιβεβλημένων capitalcontrols και ποιες ενέργειες θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους εξαγωγείς.

Μετά την συνάντηση ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Η ανάπτυξη Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων αποτελεί αναμφίβολα πυλώνα της ελληνική οικονομίας και ανάπτυξης και η αύξηση των εξαγωγών βασικό ζητούμενο της στρατηγικής εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων. Θεωρώ πως η ενίσχυση και η ενδυνάμωση των τοπικών προϊόντων, των ομάδων παραγωγών και επιχειρήσεων μέσω των κατάλληλων επαφών και της τεχνογνωσίας στις διεθνείς εμπορικές σχέσεις μέσω του υπουργείου, μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην τοπική ανάπτυξη και εξωστρέφεια. Η Πέλλα είναι μια περιοχή με πλούσια παραγωγή και με ήδη μεγάλη εξαγωγική δράση. Μπορούμε όμως με τις κατάλληλες και στοχευμένες ενέργειες να πετύχουμε ακόμα καλύτερους όρους για τις τοπικές επιχειρήσεις και να βρούμε νέες αγορές που ενδιαφέρονται για καθαρά και υγιεινά ελληνικά προϊόντα». 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις