Εμμανουήλ Φράγκος: Αναξιοποίητα κονδύλια για την καταστροφή στον Έβρο και φορολογικά μέτρα στήριξης

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έλλειψη υποστηρικτικών μέτρων για τον Έβρο, κατόπιν της καταστροφικής πυρκαγιάς του Αυγούστου.

Ο κ. Φράγκος αναφέρεται στο ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο που επιβάλλει την αλληλεγγύη εφόσον απαιτείται και σταχυολογεί μια σειρά περιπτώσεων με εξαιρετικά μεγάλες χορηγίες για την επούλωση των πληγών από φυσικές καταστροφές πανευρωπαϊκά.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής σημειώνει τη κρατική βοήθεια που δίνεται με διαφορετικούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της φορολογικής εύνοιας.

Ο κ. Φράγκος αναφέρθηκε στην περίπτωση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, όπου μειώθηκε η φορολογία, κατόπιν της μαζικής εισβολής λαθρομεταναστών, ενώ σημείωσε και τη θετική απάντηση της Επιτροπής για την ενδεχόμενη μείωση της φορολογίας στη Θεσσαλία, σε ερώτηση που ο ίδιος είχε καταθέσει.

Ο κ. Φράγκος ζητάει να μάθει το ύψος των διατιθέμενων και αναξιοποίητων κονδυλίων για την αντιμετώπιση της καταστροφής στον Έβρο, αλλά και το ενδεχόμενο φορολογικής εύνοιας στην πληγείσα ακριτική περιφέρεια της Ελλάδας, δοθέντος και του στρατηγικού της χαρακτήρα.

 

* επισυνάπτεται η Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις