Χαρακόπουλος:  Μήνυμα στις Βρυξέλλες τα τρακτέρ στο Σύνταγμα

«Να είμαστε ειλικρινείς. Το νομοσχέδιο αυτό δίχασε την ελληνική κοινωνία και οριζόντια άγγιξε όλα τα κόμματα. Η πλειοψηφία των πολιτών, όπως φάνηκε τουλάχιστον στις έρευνες της κοινής γνώμης που είδαν το φως της δημοσιότητας, ήταν αντίθετη στον γάμο, πόσο δε μάλλον στην τεκνοθεσία. Αυτό καταγράφτηκε σε έναν βαθμό και στην ψήφο των βουλευτών στην Ολομέλεια. Εγώ νομίζω ότι είναι προς τιμήν του πρωθυπουργού το γεγονός ότι έδωσε τη δυνατότητα της ψήφου κατά συνείδηση, που το Σύνταγμα άλλωστε αναγνωρίζει, όχι μόνο στους βουλευτές αλλά και στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου» Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84» και στους δημοσιογράφους κ.κ. Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός ξεκαθάρισε ότι «δεν νομίζω πως υπάρχει ζήτημα συνοχής στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή, πήρε 41% των πολιτών. Αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, για τον τόπο δεν φαίνεται να υπάρχει συγκροτημένη αντιπολίτευση. Μεταπολιτευτικά δεν θυμάμαι να είχαμε 8 κόμματα αντιπολίτευσης μέσα στο Κοινοβούλιο και φαίνεται ότι και αυτό που κατατάχθηκε ως αξιωματική αντιπολίτευση με την ψήφο των πολιτών στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου αντιμετωπίζει μεγάλους κλυδωνισμούς, μετά την αποχώρησή του  Αλέξη Τσίπρα, του ιστορικού του ηγέτη θα μπορούσα να πω. Βλέπετε ότι υπάρχουν ζητήματα φυσιογνωμίας, πολλαπλές διασπάσεις, αποχωρήσεις. Η ΝΔ δεν κινδυνεύει, δεν αμφισβητείται ούτε η πρωτοκαθεδρία του Μητσοτάκη, ούτε η πρωτοκαθεδρία της ΝΔ. Το ζητούμενο είναι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα».

 

Η ελληνική περιφέρεια ερημώνει

Ο κυβερνητικός βουλευτής υπογράμμισε ότι «οι προτάσεις που κατατέθηκαν από πλευράς της ελληνικής πολιτείας στο πλαίσιο της ΚΑΠ, δεν νομίζω ότι είχαν την επεξεργασία που θα έπρεπε μέσα από τον διάλογο με τους ίδιους τους εκπροσώπους των αγροτών. Αλλά και εκεί υπάρχει ένα ζήτημα. Ποιοι εκπροσωπούν τους αγρότες; Πόσο αξιόπιστο είναι το λεγόμενο αγροτικό κίνημα; Δυστυχώς, ζήσαμε και εκεί τα παρατράγουδα με τους “αμαρτωλούς” συνεταιρισμούς που κατέρρευσαν και έχει απαξιωθεί συνολικότερα το συνεταιριστικό κίνημα. Αλλά εδώ που φτάσαμε θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπιστεί σοβαρά ο πρωτογενής τομέας. Η ελληνική περιφέρεια ερημώνει, αδειάζουν τα χωριά, αδειάζει η περιφέρεια, συγκεντρώθηκε ο μισός πληθυσμός στο λεκανοπέδιο της Αττικής και το άλλο 1/10 του πληθυσμού στη Θεσσαλονίκη. Δεν γίνεται έτσι ανάπτυξη. Κάποτε πέρναγες από χωριά που ήταν ζωντανά και τώρα μετά τις 6 το απόγευμα και δεν υπάρχει ψυχή».

 

Νηφάλια η στάση των αγροτών

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος για τις αγροτικές κινητοποιήσεις σημείωσε ότι «χαίρομαι, γιατί επικρατούν νηφάλιες απόψεις μεταξύ των αγροτών και δεν είναι της άποψης να καταφύγουν σε ακραίες μορφές κινητοποιήσεων, κλείνοντας δρόμους, δημιουργώντας λειτουργικά προβλήματα και στην πρωτεύουσα και στους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας. Και είδατε μέχρι σήμερα ότι είναι πολύ προσεγμένη η στάση και η συμπεριφορά τους και νομίζω λειτούργησε υπέρ του μηνύματος που θέλουν να εκπέμψουν οι αγρότες γιατί είχαν μαζί τους και την πλειοψηφία της κοινωνίας. Η αυριανή κινητοποίηση στην πρωτεύουσα, όπου θα κατέβουν κάποιες δεκάδες τρακτέρ, νομίζω είναι υποστηρικτική προς την προσπάθεια της κυβέρνησης να διεκδικήσει περισσότερα και για τους Έλληνες αγρότες στο πλαίσιο της ΚΑΠ. Οι εικόνες με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα, με τα τρακτέρ στην πρωτεύουσα της χώρας, θα κάνουν τον γύρο του κόσμου και σίγουρα τον γύρο των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης. Άρα, το μήνυμα θα φτάσει και στις Βρυξέλλες και είναι πολύ σημαντικό να είναι μια ήρεμη κινητοποίηση, λελογισμένη, να ακουστούν τα αιτήματα των αγροτών, να ακουστεί η φωνή τους».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις