Αντιμετώπιση των παράνομων εισαγωγών αγροτικών προϊόντων και απαίτηση για κοινά πρότυπα εισαγωγών και εσωτερικής παραγωγής

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλοντας δύο ανεπίτρεπτες διακρίσεις εις βάρος των αγροτών μας.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής κατήγγειλε για πολλοστή φορά το γεγονός ότι οι εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες ευνοούνται έναντι της παραγωγής μας, αναφέροντας την άνοδο των εισαγωγών από Τουρκία, βόρεια Αφρική, Νότια Αφρική, αλλά και την εξόφθαλμη εύνοια υπέρ των αμφιλεγόμενων προϊόντων ΗΠΑ και Καναδά.

Επιπλέον, κατήγγειλε τον πλημμελή έλεγχο των εισαγωγών, παράλληλα στα μέτρα για «πρασίνισμα» της γεωργίας, που οδηγεί στην απαξίωση της υπαίθρου μας.

Ο κ. Φράγκος καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ενημέρωση αναφορικά με τις υποχρεώσεις των Κρατών Μελών για τον καλύτερο έλεγχο των εισαγωγών και ζητάει δράσεις για την παύση της εύνοιας των εισαγωγών έναντι τις παραγωγής μας.

 

* Επισυνάπτεται η Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις