Κασίμης: Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Αυγενάκης πάνε την ελληνική γεωργία στα τυφλά

Παρέμβαση του Χαρ. Κασίμη, υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για τις  δηλώσεις του Υπουργού ΥΠΑΑΤ στην Κοζάνη:

Ο κ. Αυγενάκης ανακάλυψε - μετά τις αγροτικές κινητοποιήσεις βέβαια - ότι η ΚΑΠ είναι ‘κατάπτυστη’ και επίμονα επαναλαμβάνει ότι την ευθύνη φέρουν οι Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι, που πλειοψήφησαν στο Ευρωκοινοβούλιο και επέβαλαν ένα μοντέλο πολύ φιλοπεριβαλλοντικό. Αυτά δήλωσε και πάλι από την Κοζάνη παραπλανώντας την κοινή γνώμη.

Ο κ. Αυγενάκης αρνείται να πει την αλήθεια για το ποιοι αποφάσισαν στα όργανα της ΕΕ για το συγκεκριμένο μοντέλο της ΚΑΠ, όπως αρνείται να αναλάβει και τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ για τα προβλήματα που συσσώρευσαν τόσο κατά τον σχεδιασμό του Στρατηγικού Σχεδίου όσο και κατά την εφαρμογή του. Προβλήματα που ζουν στο πετσί τους με τον πιο τραυματικό τρόπο οι Έλληνες αγρότες.

Ας το επαναλάβουμε για άλλη μια φορά.

Οι πολιτικές ομάδες που υπερψήφισαν τους κανονισμούς της νέας ΚΑΠ στο Ευρωκοινοβούλιο στις 23/11/2021 είναι οι ομάδες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (στην οποία ανήκει η ΝΔ), του Σοσιαλιστικού και του Renew Europe.

Αποφάσεις μάλιστα που χαιρέτησε με ανακοίνωσή της και η τότε ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αντίθετα καταψήφισαν οι Πράσινοι, η Αριστερά και ένας μικρός αριθμός Σοσιαλιστών.

Με άλλα λόγια, η νέα ΚΑΠ είναι το αποτέλεσμα της προχειρότητας του σχεδιασμού και του συμβιβασμού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του Σοσιαλιστικού και του Renew Europe. Τελεία και παύλα.

Εξάλλου αυτές τις προχειρότητες που οδήγησαν στην κρίση της ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής, στις αντιφάσεις και στα αδιέξοδά της και απειλούν σοβαρά την βιωσιμότητα των μικρών και μεσαίων αγροτικών εκμεταλλεύσεων στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ανέδειξαν οι πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Μπροστά στην πολιτική απειλή μιας ήττας από τις δυνάμεις της άκρας δεξιάς και του λαϊκισμού στις ευρωεκλογές, το πολιτικό σύστημα και η γραφειοκρατία των Βρυξελλών επιδεικνύοντας όψιμο ενδιαφέρον για απλούστευση, ευελιξία, αναστολή εφαρμογής ορισμένων περιβαλλοντικών μέτρων της νέας ΚΑΠ, κινδυνεύουν ‘μαζί με τα απόνερα να πετάξουν και το μωρό’.

Να ακυρώσουν δηλαδή στην συνείδηση των αγροτών την αξία της προστασίας της φύσης και του περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Ο κ. Αυγενάκης υπόσχεται πολλά και πράττει λίγα. Διεκδικεί για τον εαυτό του πολλά ενώ του ανήκουν λίγα. Αυτό έκανε και στην Κοζάνη.

Να του θυμίσουμε μερικά από αυτά:

Ακόμα να ομαλοποιηθούν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ακόμα να επιλυθούν τα βασικά προβλήματα της Θεσσαλίας, ακόμα να αντιμετωπιστεί η εκτίναξη του κόστους παραγωγής και η συμπίεση των τιμών παραγωγού, ακόμα να καταθέσει το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΑ, ακόμα να ενημερώσει τον αγροτικό κόσμο για την ουσία της πολιτικής της νέας ΚΑΠ, ακόμα να δώσει μια στρατηγική κατεύθυνση στην ελληνική γεωργία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Αυγενάκης πάνε την ελληνική γεωργία στα τυφλά.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις