Β.Σόιμπλε:Τρίτο πακέτο; Ίσως. Κούρεμα; Ποτέ ξανά

«Τρίτο πακέτο; Ίσως. Κούρεμα; Ποτέ ξανά. Επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων; Πιθανότατα», τόνισε, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο Γερμανός αξιωματούχος τόνισε ότι ίσως η χώρα του «δεν προσπάθησε να δείξει τη συμπάθειά της προς τον ελληνικό λαό από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα».

Λίγες ημέρες πριν από την άφιξη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, ο κ. Σόιμπλε υποσχέθηκε ότι η γερμανική ηγεσία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα.

Έστειλε ωστόσο μήνυμα και προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα ίδια ερωτήματα με τα οποία βρέθηκε ο κ. Παπανδρέου. Αν επιθυμεί κανείς παραμονή στην Ευρωζώνη, θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες» τονίζει ο κ. Σόιμπλε.

Στην ερώτηση, τέλος, για αναδιάρθρωση και κούρεμα μέσω της επιμήκυνσης αποπληρωμής και μείωσης επιτοκίων, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αφού ξεκαθαρίζει ότι απεχθάνεται στον όρο «κούρεμα» λέει:«Όλοι έχουμε συμφέρον να τα καταφέρει η Ελλάδα σε αυτήν την πορεία. Η Ευρώπη είναι δυνατή μόνο όταν είναι όλοι δυνατοί».

 Πηγή www.naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις