Δεν αλλάζει κάτι προς το καλύτερο για τη φορολόγηση του κλάδου μας

Μετά την χθεσινή συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης,Βαγγέλη Αποστόλου , με τις συνεταιριστικές οργανώσεις της Δράμας ο Χρήστος Γκόντιας μέλος του Farmers union μίλησε στο Star Δράμας όπου αναφέρει:«το μόνο που αλλάζει είναι η φορολογία του τεκμαρτού εισοδήματος από την ιδιοχρησιμοποίηση με γη που έχουν οι αγρότες και καλλιεργούν τα χωράφια τους.

Δεν αλλάζει κάτι προς το καλύτερο και αυτό που έχει προταθεί  να γίνει από συμβούλους,λογιστές, έφορους προσδιορισμός με τα κριτήρια και τις τιμές του 2013.Το 13% που σκέφτονται να αφαιρέσουν και να το βάλουν στα έξοδα μετά θα περάσει στο  τεκμαρτό εισόδημα άρα δεν υπάρχει καμία διαφορά.

Όλα αυτά είναι ασπιρίνες,χρειάζονται σοβαρότερα μέτρα.Το μόνο που δεν έχουν φορολογήσει ακόμα είναι οι αποζημειώσεις.Τα κακά δεν είναι αυτά που ζούμε αλλά αυτά που έρχονται».

Η υψηλή φορολόγηση είναι ανάμεσα στα σημαντικά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας, παρά τις όποιες υποσχέσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων και παρά τους αγώνες των συνδικαλιστών του κλάδου. Τα νέα μέτρα για τις αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών δεν ικανοποιούν τους απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι ελάχιστα και δεν βελτιώνουν καθόλου την ήδη πολύ δύσκολη κατάσταση. Μάλιστα, όπως αναφέρουν μέλη του Farmer union , «ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται στην εντατική και δεν μπορεί να σωθεί μόνο με μέτρα -ασπιρίνες».

Δείτε το παρακάτω video αναλυτικά

https://www.youtube.com/watch?v=aa3wXmVfJaE


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις