Θ. Βακάλης:θέτουμε με αισιοδοξία τους επόμενους στόχους

Συνέντευξη του Θ.Βακάλη,πρoεδρου του Συναιτερισμού ΘΕΣ γάλα στο agrocapital.gr.

Βρίσκεστε στον τρίτο χρόνο ανάπτυξης των Αυτόματων Πωλητών Φρέσκου Γάλακτος και μέχρι τώρα η πορεία σας κρίνεται επιτυχημένη. Πως εξελίσσεται το αναπτυξιακό σας πλάνο;

Μετά τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα αναπτύσσεται και στην Αθήνα. Ξεκινήσαμε με δέκα καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν δεκαπέντε σημεία πώλησης. Μέσα στο καλοκαίρι θα έχει πιθανότατα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της ανάπτυξης μας με είκοσι συνολικά σημεία πώλησης. Από την αποδοχή του εγχειρήματος μας, που συνίσταται στην καινοτομία των αυτόματων πωλητών, θα κριθεί και η περαιτέρω ανάπτυξη μας.

Μέχρι στιγμής ποια είναι η ανταπόκριση των Αθηναίων;

Η αλήθεια είναι πως έχει ξεπεράσει και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας. Το πρώτο δείγμα αποδοχής της πρότασης μας δεν είναι απλά ικανοποιητικό, αλλά πολύ πάνω απ' αυτό. Αρκεί να σας πω, πως στους πρώτους τέσσερις μήνες και με μόλις δέκα καταστήματα σε λειτουργία, οι άνθρωποι που μας εμπιστεύτηκαν κατανάλωσαν περισσότερους από 700 τόνους φρέσκου γάλακτος, που παράγεται καθημερινά στις φάρμες των παραγωγών του Συνεταιρισμού στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία!

Πρόσφατα βγάλατε στην αγορά και το γιαούρτι

Ναι, εδώ και ένα μήνα οι καταναλωτές μπορούν να βρουν στα καταστήματα μας και το στραγγιστό γιαούρτι "θες". Ούτως ή άλλως υπήρχε μεγάλη προσδοκία για το προϊόν και για μας είναι μια ακόμα ευκαιρία για να αποδείξουμε ότι η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων από 100% φρέσκο, ποιοτικό ελληνικό γάλα, τους δίνει ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αυτό συμβαίνει με το γιαούρτι μας, αλλά και τα τυριά μας, το λευκό αγελαδινό τυρί, το κίτρινο ημίσκληρο και τη γραβιέρα. Νομίζω πως αυτή ακριβώς η ιδιαιτερότητα, κάνει όλα τα προϊόντα μας τόσο αποδεκτά και στην Αθήνα.

Πόσο μπορεί να επεκταθεί το δίκτυο σας; Υπάρχει επάρκεια γάλακτος;

Όπως είναι γνωστό, ο Συνεταιρισμός μας παράγει περίπου το 10% των εγχώριων ποσοτήτων φρέσκου γάλακτος στην Ελλάδα. Αυτό αντιστοιχεί περίπου σε 120 τόνους ημερησίως. Μια μικρή ποσότητα από την ολική παραγωγή διατίθεται στους Αυτόματους Πωλητές γάλακτος και για την παραγωγή των άλλων προϊόντων. Άρα οι ποσότητες που παράγουν τα μέλη μας μπορούν να καλύψουν επαρκώς όχι μόνο την Αθήνα αλλά και άλλες πόλεις. Έχοντας λοιπόν τις πλέον σύγχρονες φάρμες της Ελλάδος με απόλυτα ελεγχμένο τελικό προϊόν σε συνδυασμό με την ιδιόκτητη μονάδα παστερίωσης του Συνεταιρισμού μας, μπορούμε να θέτουμε με αισιοδοξία τους επόμενους στόχους. Ωστόσο προσπαθούμε να κάνουμε προσεκτικά βήματα, βασισμένα στο επιχειρηματικό μας σχέδιο και πάντα με γνώμονα τη διατήρηση της ποιότητας σε συνδυασμό με την ανταγωνιστική τιμή για τους καταναλωτές.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις