Παράνομες οι κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων

Του Γιάννη Αλεξόπουλου

Απ’ ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση δε λέει να σταματήσει πουθενά, έχει βάλει σκοπό τον αφανισμό παρά την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Μετά την τελευταία ανακοίνωση για τις παράνομες κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για όσους αγρότες έχουν οφειλές, ήρθε το κερασάκι στην τούρτα.

Είναι παράνομο να κατάσχονται αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, διότι θέτουν τον παράγωγο σε μια θέση, στην οποία δεν μπορεί να καλλιεργήσει, όταν έχει πληγεί από κακοκαιρίες η άλλους παράγοντες και δεν έχει  εισπράξει κέρδη από την παραγωγή του και έρχεται το κράτος και του κατάσχει τις αποζημιώσεις.

Με αυτόν τον τρόπο τον καθιστούνε μη βιώσιμο με αποτέλεσμα τον αφανισμό του παρά την ανάπτυξη του.
 
Και ερωτώ  πώς θα παράγει ο αγρότης όταν έχει καταστραφεί η σοδιά του και κατάσχονται οι   αποζημιώσεις του;
Πώς θα παράγει όταν έχουν κατασχεθεί οι βασικές του ενισχύσεις;
Η απάντηση στα ερωτήματα αυτά είναι μια ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ .

Λοιπόν, εμείς θα αντισταθούμε και δε θα καλύψουμε καταστάσεις, δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέψει την αγροτική και παραγωγική  τάξη του πρωτογενή τομέα.

Η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας θα είναι απέναντι τους και θα παλέψει για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και είμαστε  σίγουροι πώς θα κερδίσουμε .

Δε φοβόμαστε τίποτα, είμαστε αυτοί που πραγματικά παράγουν, που πραγματικά δουλεύουν και έχουμε δικαιώματα και θα τα απαιτήσουμε.  

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις