Χρ. Αθανασιάδης: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ στήριξη σε Θεσσαλούς αγρότες και επιχειρήσεις
Χρ. Αθανασιάδης

Η Θεσσαλία και ειδικότερα οι περιοχές που επλήγησαν από τον φονικό και άκρως καταστρεπτικό κυκλώνα Ιανό, σε Καρδίτσα, Αλμυρό, Φάρσαλα, Φαρκαδώνα και αλλού, θα πρέπει, όχι άμεσα αλλά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, να στηριχθούν οικονομικά και μάλιστα γενναία, χωρίς ίχνος τσιγκουνιάς από το κράτος.

 

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αποτελούν εμπαιγμό και προσβολή προς τους αγρότες και τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, διότι είναι μέτρα που είναι θεσμοθετημένα εδώ και δεκαετίες.

 

Η βιβλική καταστροφή σε αγρότες και επιχειρήσεις είναι αυταπόδεικτη. Περιουσίες βούλιαξαν στις λάσπες, άνθρωποι καταστράφηκαν, καλλιέργειες εξαφανίστηκαν.

 

Η κυβέρνηση θα πρέπει να γνωρίζει ότι αν δεν στηριχθούν, ξανατονίζω γενναία, οι αγρότες, τότε ο οικονομικός μαρασμός και των πόλεων σε Καρδίτσα, Φάρσαλα, Αλμυρό αλλά και στα Τρίκαλα θα είναι νομοτελειακός, αφού χρόνια τώρα, οι αγρότες αποτελούν γι΄ αυτές τον μεγαλύτερο οικονομικό τροφοδότη.

 

Το υπ. Οικονομικών θα πρέπει λοιπόν, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες των δήμων, παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατία και τις εξοντωτικές διαδικασίες, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να χορηγήσει άπαξ, μια στρεμματική ενίσχυση για τους γεωργούς και ανά δυναμικότητας μονάδας για τους κτηνοτρόφους, πέραν των μετέπειτα εκτιμήσεων που θα γίνουν από τον ΕΛΓΑ και των όποιων αποζημιώσεων δοθούν.

 

Οι πληγέντες ΤΩΡΑ έχουν την ανάγκη και ΕΔΩ και ΤΩΡΑ πρέπει να σταθούν όρθιοι.

 

Του Χρήστου Αθανασιάδη,

Δημοσιογράφος-παρουσιαστής εκπομπής «Θεσσαλική Γη», συνεκδότης «ΑγροΕκφρασης»

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις