Corteva Agriscience: Επιτάχυνση της τεχνολογίας για την εξασφάλιση βιώσιμης παροχής τροφίμων

Γράφει ο Jim Collins, Διευθύνων Σύμβουλος της Corteva Agriscience 

Νωρίτερα σήμερα, είχα τη χαρά να συμμετάσχω σε μια συναρπαστική και προκλητική συζήτηση στο Παγκόσμιο Βραβείο Τροφίμων, με τίτλο «Επενδυτικές καινοτομίες για μετασχηματισμούς συστημάτων τροφίμων». Ένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν στο πάνελ ήταν: «Πώς μπορούμε να αυξήσουμε τις επενδύσεις στην τεχνολογία και την καινοτομία για λύσεις υψηλής απόδοσης και τεκμηριωμένες;»

Με έκανε να σκεφτώ τους αγρότες που υπηρετούμε και πώς - ως διαχειριστές της γης - έχουν μακρά ιστορία καινοτομίας και επενδύσεων καθώς τροφοδοτούν, συντηρούν και προστατεύουν τον πλανήτη. Εμπνευσμένοι από την ανθεκτικότητά τους, εργαζόμαστε για να επανεξετάσουμε το μέλλον της βιομηχανίας μας και την αποστολή μας να τροφοδοτήσουμε τον ταχέως αναπτυσσόμενο πληθυσμό μας μέσω βιώσιμων τεχνολογιών, εργαλείων και πρακτικών.

Στην Corteva, πιστεύουμε ότι η καλύτερη στρατηγική για να επιτρέψουμε περισσότερες επενδύσεις σε σημαντική τεχνολογία υψηλής επίπτωσης είναι μέσω συνεργασίας με άλλους σε όλη την επιχείρηση, την κυβέρνηση, τις ΜΚΟ και το ακαδημαϊκό τοπίο.

Η προσέγγιση με την κοινωνία οδήγησε σε επιτυχημένες συνεργασίες με ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς όπως το Land O'Lakes, το Danone, το The Nature Conservancy και το CGIAR, μια παγκόσμια εταιρική σχέση που ενώνει διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με την έρευνα σχετικά με την επισιτιστική ασφάλεια. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η συνεργασία μας με το Broad Institute of MIT και το Χάρβαρντ που μας επιτρέπει να παρέχουμε, με χαμηλό ή χωρίς κόστος, πρόσβαση στην τεχνολογία CRISPR για πανεπιστήμια και το δημόσιο τομέα.

Ξεκινήσαμε πρόσφατα τη συνεργασία μας με τη Microsoft για την εφαρμογή της σκέψης και της τεχνολογίας της κυκλικής οικονομίας για τη μετατροπή της γεωργίας και του ευρύτερου συστήματος τροφίμων. Οι κυκλικές οικονομίες υπήρξαν σε μεγάλο βαθμό βασικό στοιχείο με τις ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες καταναλωτικών αγαθών και είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτήν την προσέγγιση για να καλλιεργήσουμε τρόφιμα με τρόπο που ωφελεί το περιβάλλον και δημιουργεί περιουσιακά στοιχεία οικοσυστήματος όπως ο αποσυμπιεσμένος άνθρακας και η βελτιωμένη ποιότητα του νερού.

Η ιδέα είναι απλή: διατηρήστε περισσότερους πόρους και υλικά στη χρήση στο αγρόκτημα για όσο το δυνατόν περισσότερο, τοποθετώντας τη γεωργία παραγωγής ως κύκλο - παρά ένα γραμμικό σύστημα παραγωγής - το οποίο παράγει περισσότερα με λιγότερα.

Οι αγρότες είναι ήδη ειδικοί στην επαναχρησιμοποίηση πόρων και στη μείωση των αποβλήτων στις επιχειρήσεις τους και αναπτύσσουμε νέες τεχνολογίες και εργαλεία για να τους βοηθήσουμε να κάνουν περισσότερα και να το κάνουν κερδοφόρα.

Για παράδειγμα, συνεργαζόμαστε με τη Microsoft σχετικά με πρακτικές διατήρησης και στοχεύουμε στην ανάπτυξη καινοτόμων προσεγγίσεων για τη διαχείριση των πόρων του οικοσυστήματος που προκύπτουν. Εργαζόμαστε για να βοηθήσουμε τους αγρότες να δημιουργήσουν μια σταθερή προσφορά, να διευκολύνουν αξιόπιστες και ασφαλείς συναλλαγές και να διεγείρουν μια βιώσιμη ζήτηση μεταξύ των αγοραστών. Μαζί, επικεντρωνόμαστε στην αξιοποίηση αυτών των πρακτικών για τη δημιουργία πρόσθετων πιθανών ροών εσόδων για τους πελάτες μας και, τελικά, τη δημιουργία αξίας για τους κατόχους μας.

Γνωρίζουμε ότι οι πολύ αποδοτικές επιχειρήσεις που παράγουν περισσότερα, παράλληλα παράγουν λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, επιτρέπουν στους αγρότες - και στην Corteva - να επιτύχουν τόσο τους επιχειρηματικούς τους στόχους όσο και τους βιώσιμους στόχους τους. Στο τέλος της ημέρας, όσον αφορά την καινοτομία και τον μετασχηματισμό, η καλύτερη έμπνευσή μας είναι οι αγρότες που συνεργαζόμαστε.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις