Β.Τριφύλλη:«Φταίω που γεννήθηκαν οι Γερμανοί σε λάθος μέρος;»

 

Στο ΤΡΑΠΕΖΙ  με την ηθοποιό  ΒΑΣΙΑ ΤΡΙΦΥΛΛΗ

ΤΑΞΙΔΕΥΩ με το μυαλό μου. Ελλείψει χρημάτων δεν μπορώ να κάνω και τίποτα άλλο όμως καλά περνάω κι έτσι. Ταξιδεύω στο Πήλιο, στο σπίτι μου στις Μηλιές. Το Πήλιο έχει τα πάντα, είναι το βουνό των Θεών, κατά την ταπεινή μου άποψη. Πάντα έλεγα ότι οι θεοί του Ολύμπου έχουν τα γραφεία τους στον Όλυμπο αλλά όσο για το σπίτι τους είναι το Πήλιο, που έχει κάτι το μεταφυσικό, έχει τρομερή ενέργεια. Μ΄ αρέσουν όλες οι γεύσεις του Πηλίου, το σπετσοφάι, τα τσιτσίραυλα, τα τσιπουράκια, οι πατατοσαλάτες μας, το ψωμί, οι ελιές, το τυρί από τον Γκόρμπα.

ΡΕΜΒΑΖΩ, όταν βλέπω απέναντί μου τα δυο βαφτιστήριά μου, να παίζουν με τα δυο γουρουνάκια, πάσχω από παλιμπαιδισμό. Μ΄ αρέσει το ηλιοβασίλεμα, μ΄ αρέσει ο πολύς ήλιος, μ΄ αρέσει να χουχουλιάζω. Ρεμβάζω με το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη, καθώς μπαίνει ο ήλιος το βυθό, αλλά αυτό δεν είναι καν πρωτότυπο, διότι έρχονται στο νησί και παντρεύονται κι οι Κινέζοι και γίνεται χαμός. Ήμουν στο Ημεροβίγλι κι έλεγα να μην τελειώσει το ηλιοβασίλεμα. Γι΄ αυτό δεν μας θέλουν οι Γερμανοί, γι΄ αυτό μας ζηλεύουν και μας ταλαιπωρούν για τον ήλιο, τη θάλασσά μας, το ηλιοβασίλεμα. Τι φταίω εγώ που γεννήθηκαν σε λάθος μέρος;

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ, Αντιστέκομαι, αντιστέκομαι, αντιστέκομαι, αντιστέκομαι… Ας το καλό βαρέθηκα πια ν΄ αντιστέκομαι, στο καλό να πάτε όλοι. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που χωρούν σε καλούπια.

ΠΙΝΩ, μ΄ αρέσει το λευκό κρασί κι ελπίζω να μη γίνω αλκοολική. Μ΄ αρέσει το άσπρο κρασί το μακεδονίτικο, μ΄ αρέσει το τσίπουρο από το Πήλιο. Πίνω για να ξεχνώ και μ΄ αρέσει να πίνω και με παρέα, το τσίπουρο με λίγο γλυκάνισο. Μ΄αρέσει η τάβλα, το ελληνικό τραπέζι, το στρογγυλό, θα΄ θελα να μπορώ να μεθάω από χαρά, ευτυχία, γλέντι.

ΕΡΩΤΕΥΟΜΑΙ, Ή μάλλον ερωτευόμουν, αν και κοντεύω να ξεχάσω πως είναι αυτό το σπόρ αλλά απ΄ ότι μου λέει ο Λάτσιος, ο έρωτας είναι σαν το ποδήλατο, δεν τον ξεχνάς ποτέ. Ερωτεύομαι φίλους μου, ιδέες, καταστάσεις` είμαι άνθρωπος παθιασμένος. Ερωτεύομαι τη δουλειά και καθέναν που έχει ταλέντο. Δεν τους μπορώ τους ατάλαντους, ας πρόσεχαν.

ΖΟΡΙΖΟΜΑΙ, ζορίζεσαι, ζοριζόμαστε… Μας έχουν ζορίσει πάρα πολύ, πρέπει να τους ζορίσουμε κι εμείς, γιατί αλλιώς θα πάθουμε τίποτα.

ΙΣΤΟΡΩ, Μ΄ αρέσει πολύ να ιστορώ, μ΄ αρέσει να μαθαίνω, δεν αντέχω τους ξερόλες, μην γίνω ποτέ ξερόλας, Παναγία μου. Είμαστε από τους αρχαιότερους λαούς του πλανήτη, μαζί με τους Κινέζους. Διαβάζω ιστορία, με γοητεύει η Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, που είναι η καλύτερη, πολλά πράγματα πήρε απ΄αυτήν η Παλαιά Διαθήκη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι Χρυσή Αυγή… Και θα ήθελα να ζήσω τον καιρό, που ζούσε ο Γκάντι ή στις εποχές του Μαντέλα, ζηλεύω, αυτούς που έζησαν ενδιαφέρουσες εποχές, με ουμανιστές πραγματικούς. Δεν διαπραγματεύομαι την ελληνικότητά μου, αλλά για μένα κάθε λαός είναι περιούσιος λαός.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις