Γιούτικας: Δεν καταγράφηκε καμιά υπέρβαση των τιμών των ατμοσφαιρικών ρύπων

ΔΗΛΩΣΗ Κ. ΓΙΟΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :

 

Με αφορμή τις εύλογες ανησυχίες  για τον τρόπο που μπορεί να επηρέασαν την ποιότητα της ατμόσφαιρας στη Θεσσαλονίκη, τα σύννεφα καπνού τα οποία  κάλυψαν προχτες, 22 Αυγούστου 2023, τον ουρανό  της πόλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας, Κ. Γιουτίκας, σε δήλωσή του, επισημαίνει:

«Οι συνεχείς μετρήσεις  στους Σταθμούς  Μέτρησης Αέριας  Ρύπανσης του ΕΔΠΑΡ οι οποίοι βρίσκονται στην ευθύνη λειτουργίας της Π.Κ.Μ., δεν κατέγραψαν καμιά υπέρβαση των τιμών των ατμοσφαιρικών ρύπων κατά τη  διάρκεια της χτεσινής ημέρας. Σήμερα, 23 Αυγούστου 2023  και μέχρι  τη μία το μεσημέρι, υπήρξε μια σχετική αύξηση των  τιμών  στα αιωρούμενα σωματίδια, σε συγκεκριμένες χρονικές  στιγμές και σε διαφορετικές  χρονικές  περιόδους μεταξύ των  Σταθμών  Μέτρησης. Υπήρξαν μάλιστα και σημεία της πόλης όπου οι Σταθμοί  Μέτρησης δεν κατέγραψαν μεταβολές στις τιμές  των αιωρούμενων σωματιδίων  σε σχέση  με τις προηγούμενες μέρες, αλλά και τις αντίστοιχες μετρήσεις  της ίδιας ημέρας την προηγούμενη χρονιά.

Παρόλα αυτά και για προληπτικούς λόγους, είναι σκόπιμο να ακολουθηθούν οι ανακοινώσεις  προφύλαξης του πληθυσμού και τυχόν οδηγίες γιατρών ειδικά για  ευπαθείς  ομάδες, προκειμένου  για προφύλαξη τους από την εισπνοή καπνού από πυρκαγιά.

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας (https://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=507), αναρτάται καθημερινά, ημερήσιο  δελτίο  μετρήσεων των ρύπων στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης, από το οποίο οι πολίτες  μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά  για τις καταγραφές που γίνονται ανά ώρα, από το δίκτυο των Σταθμών  Μέτρησης  της Ατμοσφαιρικής  Ρύπανσης.

Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε την εξέλιξη των μετρήσεων κι αν τυχόν υπάρξει οποιαδήποτε υπέρβαση που απαιτεί ειδικές οδηγίες, θα υπάρξουν άμεσα, σχετικές  ανακοινώσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πάντως, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένονται  παροδικές βροχοπτώσεις στην περιοχή από τα ξημερώματα  του Σαββάτου, οι οποίες εκτιμάται ότι θα  συμβάλουν αποφασιστικά στη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας στην ευρύτερη περιοχή της  Θεσσαλονίκης».

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις