Έως 26/2 οι χειρόγραφες τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας αγροτικού εισοδήματος λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ
Έως 26/2 οι χειρόγραφες τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας αγροτικού εισοδήματος λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ

Οι εν λόγω δηλώσεις υποβάλλονται στον προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. με ψηφιακή απεικόνιση (scan) μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με φυσικό φάκελο ταχυδρομικά (με συστημένη επιστολή ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς).

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε σχετική απόφαση, με αριθμό Α.1302/2020, του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 5865/31.12.2020.

Με την ίδια απόφαση παρατείνονται και οι:

- Δηλώσεις φορολογικού έτους 2019 σε περίπτωση θανάτου του φορολογούμενου για τις οποίες υπόχρεοι σε υποβολή είναι οι κληρονόμοι του.

- Δηλώσεις φορολογούμενων των οποίων έγινε δεκτό το αίτημα μεταφοράς της φορολογικής τους κατοικίας στην αλλοδαπή εντός του 2020 ή δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους λόγω του γεγονότος ότι τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν εμπρόθεσμα δεν κρίθηκαν επαρκή και ακριβή (σχετ. ΠΟΛ.1201/2017 άρθρο 5).

- Τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, αναδρομικά επιδομάτων ανεργίας, αμοιβών ιατρών του ΕΣΥ από απογευματινά ιατρεία νοσοκομείων του ΕΣΥ, κ. λ .π. εφόσον οι βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων εκδόθηκαν εντός του 2020.

- Τροποποιητικές δηλώσεις που υποβάλλονται εκπρόθεσμα, όχι λόγω υπαιτιότητας του δικαιούχου των εισοδημάτων, αλλά εξαιτίας εκπρόθεσμης αποστολής αρχικού ή τροποποιητικού ηλεκτρονικού αρχείου στην Α.Α.Δ.Ε., μηνιαίου ή ετήσιου, από τον εργοδότη/αρμόδιο φορέα που έχει την υποχρέωση, και οι οποίες θεωρούνται εμπρόθεσμες, εφόσον η βεβαίωση από τον φορέα εκδόθηκε ή τροποποιήθηκε εντός του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική καταληκτική προθεσμία υποβολής των εν λόγω τροποποιητικών δηλώσεων ήταν η 31η Δεκεμβρίου 2020.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις