Σε έξι μήνες οι αποζημιώσεις για την ακαρπία στις ελιές


Τον ΕΛΓΑ όπου συναντήθηκε για το σοβαρό θέμα της ακαρπίας με τον υποδιοικητή κ. Αργύρη Μπότο, αλλά και τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζαν. Καραμίχα και άλλα στελέχη, επισκέφθηκε μαζί με την αντιπροσωπεία Νέων Αγροτών ο αναπληρωτής γραμματέας αγροτικού της Ν.Δ., Θεόδωρος Βλαγκούλης.

 

Παρουσία και του γραμματέα αγροτικού, Γιώργου Ανέστη, ο οποίος είναι επίσης στέλεχος της ΠΑΣΕΓΕΣ ο κ. Βλαγκούλης έβαλε για μια ακόμη φορά το θέμα της ακαρπίας στην ηλειακή παραγωγή, ζήτησε να υπάρξει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη και να διευρυνθεί αυτή στις ζημιογόνες περιοχές , ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην όσο το δυνατόν ταχύτερη εξατομίκευση των ζημιών.

 

Παράλληλα για το θέμα αυτό ο κ. Βλαγκούλης με αφορμή τα όσα ακούγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα περί της αποζημίωσης απευθείας μέσω ΕΛΓΑ, είπε «πως κάτι τέτοιο αποκλείεται να γίνει» και πρόσθεσε: «Θα ακολουθηθεί ο δρόμος των ΠΣΕΑ αλλά με διαδικασίες που θα κινηθούν γρήγορα και ήδη ετοιμάζεται από τώρα ο σχετικός φάκελος. Έτσι οι αποζημιώσεις θα μπορούν να γίνουν σε έξι μήνες και όχι σε δύο χρόνια όπως επικαλούνται κάποιοι».

 

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ


Στο μεταξύ με την ευκαιρία της παρουσίας του στον ΕΛΓΑ ο κ. Βλαγκούλης ζήτησε να ενημερωθεί και για την υπόθεση αποζημίωσης των καρπουζοπαραγωγών, υπόθεση για την οποία ο ίδιος έχει κινηθεί νομικά και έχει κάνει αγωγή.
Πρόκειται για κάτι που εκκρεμεί επί δύο χρόνια αλλά πιστεύεται ότι στο τέλος θα δικαιώσει τον αγώνα τόσο του ίδιου όσο και των Ηλείων αγροτών.

 

πηγή: gnomip.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις