Διασυνοριακό Επιχειρείν

Σεμινάριο στην Αθήνα στο Ξενοδοχείο Divani Caravel με θέμα τη διαχείριση διασυνοριακών πιστώσεων και απαιτήσεων στην ΕΕ διοργανώνει την Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, η Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων. Το σεμινάριο στην Αθήνα για τη Διασυνοριακή Επιχειρηματικότητα αποτελεί μία από τις εκδηλώσεις, σε εθνικό επίπεδο, που στόχο έχουν να βοηθήσουν τις ΜΜΕ να κατανοήσουν τις διαθέσιμες επιλογές για την επιτυχή διαχείριση των διασυνοριακών πιστώσεων και την ανάκτηση των διασυνοριακών οφειλών.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «αυτό θα βοηθήσει επίσης στη βελτιστοποίηση της συνολικής τους επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας και ανταγωνιστικότητας.

Σήμερα, οι ΜΜΕ συχνά βρίσκουν αρκετά αποθαρρυντικό, περίπλοκο ή δαπανηρό (αμοιβές συμβούλων, νομικές υπηρεσίες, μετάφραση εγγράφων κλπ) να προχωρήσουν, όταν χρειάζεται, σε νομική διαδικασία εναντίον εταιρειών ή ατόμων σε άλλα Κράτη Μέλη. Επίσης, φοβούνται ότι δεν θα πληρωθούν».

Να σημειωθεί ότι η εκστρατεία διοργανώνεται στο πλαίσιο του πιλοτικού έργου «Ταχεία και αποτελεσματική εφαρμογή των αξιώσεων που εκκρεμούν από μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται διασυνοριακά» και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ομιλητές

Τις θεματικές ενότητες του Σεμιναρίου θα αναπτύξουν οι:

• Paula Carney MIICM Cert, Dip Law; Επικεφαλής Εμπορικής Ανάπτυξης και Διευθύντρια της Dun and Bradstreet & Ιρλανδικό Ινστιτούτο Διαχείρισης Πιστώσεων, Ιρλανδία

• Κωνσταντίνος Π. Παπαδιαμάντης, Partner, POTAMITISVEKRIS, Ελλάδα

• Μάριος Γ. Ηλιάδης, Συνέταιρος, Τάσσος Παπαδόπουλος και Συνεργάτες, Κύπρος

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ και η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά ως τις 21 Μαΐου:

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να εγγραφείτε στο Σεμινάριο για τη Διασυνοριακή Επιχειρηματικότητα στην Αθήνα.

Ενημερωτικό Υλικό

-Οδηγός για τη διαχείριση διασυνοριακών πιστώσεων και απαιτήσεων

-Ημερήσια Διάταξη

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κυρία Justyna Ciruk μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected].

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις