«Τεχνογνωσία εξαγωγών και διεθνών εμπορικών όρων»

Ο ΣΕΒΕ προκειμένου να στηρίξει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, υλοποιεί ακόμα ένα ΕΞΠΡΕΣ σεμινάριο με θέμα: «Τεχνογνωσία εξαγωγών και διεθνών εμπορικών όρων» τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 και ώρες 17.30 – 21.30 στα γραφεία του ΣΕΒΕ, Θεσσαλονίκη, Πλατεία Μοριχόβου 1, 4ος όροφος.

Η χώρα μας παράγει σειρά προϊόντων που υπερτερούν ποιοτικά έναντι του ανταγωνισμού σε διεθνές επίπεδο. Ωστόσο, λίγα προϊόντα βρίσκουν τη θέση που τους αξίζει στην παγκόσμια αγορά, προσφέροντας προοπτικές ανάπτυξης σε παραγωγούς και μεταποιητές, καθώς και έναν σίγουρο τρόπο αντιμετώπισης της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.

Το άνοιγμα των ελληνικών επιχειρήσεων στις αγορές του εξωτερικού και οι εξαγωγές αποτελούν μια σαφή διέξοδο επιβίωσης και ανάπτυξης, όχι μόνο για τις ίδιες αλλά και για την ελληνική οικονομία στο σύνολο της. Ωστόσο, αν και η αναγκαιότητα για εξωστρέφεια είναι αδιαμφισβήτητη, η πλειονότητα των μικρών και μικρομεσαίων παραγωγικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων δυσκολεύεται ή αδυνατεί να ενισχύσει την εξωστρέφεια, αλλά και την εξαγωγική της ετοιμότητα.

Διαπιστώνεται έλλειψη ουσιαστικής τεχνογνωσίας εξαγωγών, ανάμεσα σε άλλα και ελλιπής κατανόηση των διεθνών εμπορικών κανόνων και διαδικασιών, κάτι που θα παρείχε ευελιξία στα εξαγωγικά στελέχη στη διαχείριση των καθημερινών τους συναλλαγών με τους ξένους πελάτες.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

 Ιδιοκτήτες παραγωγικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων

  • Επαγγελματίες και στελέχη εξαγωγικών τμημάτων των επιχειρήσεων
  • Υπεύθυνους επικοινωνίας και εξαγωγικού marketing
  • Αποφοίτους/Φοιτητές/Σπουδαστές

Θεματολογία

  • Όροι παράδοσης INCOTERMS 2010
  • Όροι πληρωμής
  • Διεθνείς εμπορικοί όροι
  • Διαπολιτισμική επικοινωνία και διαπραγμάτευση

Το σεμινάριο ωφελεί στο :

  • Να αποκτήσετε/επικαιροποιήσετε γνώσεις σχετικά με τους όρους παράδοσης (INCOTERMS 2010) και τους όρους πληρωμής
  • Να αποφύγετε τα λάθη που μπορούν να «κοστίσουν» ακριβά στη επιχείρηση
  • Να μιλάτε την ίδια γλώσσα με τους πελάτες σας
  • Να καταλαβαίνετε τους όρους των συμφωνιών
  • Να επικοινωνείτε σωστά με τους δυνητικούς σας πελάτες στο εξωτερικό

To κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 50 ΕΥΡΩ (συμπ. ΦΠΑ 24%) για τα Μέλη του ΣΕΒΕ και στα 60 ΕΥΡΩ (συμπ. ΦΠΑ 24%) για τα μη Μέλη. Oι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και υλικό παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.

Εισηγήτρια

Ζαχάρω Παππά. Διαθέτει 30χρονη εμπειρία στον τομέα των εξαγωγών. Για 25 χρόνια διευθύντρια εξαγωγών μεγάλης ελληνικής βιομηχανίας έχει ασχοληθεί με ολόκληρο το φάσμα των εξαγωγών και ιδιαίτερα με την ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων στη διεθνή αγορά. Έχει, επίσης, πολύχρονη εμπειρία ως Σύμβουλος επιχειρήσεων για την οργάνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας και την ανάπτυξη των εξαγωγών των επιχειρήσεων. Εισηγήτρια και σύμβουλος σε πολλά σεμινάρια στο πλαίσιο προγραμμάτων για την ανάπτυξη των εξαγωγών όπως τα Export Expert, Eξωστρέφεια Mentoring κ.ά., καθώς και σε σεμινάρια εξαγωγικών φορέων και επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις