Σεμινάρια στο περιβόλι: Επιστροφή στη Γεωργία

Το ''Περιβόλι στην Βάρη'' ανοίγει τις πύλες του στο ''Αληθινό Αγρόκτημα''.
Εκπαιδεύει βιωματικά και ενημερώνει όσους θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους σε σχέση με την καλλιέργεια, την διατροφή και την ευεξία. Από αρχές Μάρτη οργανώνονται σεμινάρια για βιολογική λαχανοκομία, οικιακή αυτάρκεια, φυτικό φαρμακείο, μελισσοθεραπεία, κ.α.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Επιστροφή στη Γεωργία: Μύθοι και πραγματικότητα
Κάθε Πέμπτη 13 Μαρτίου – 10 Απριλίου 2014, Ώρες: 17:30-21:00,(5 συναντήσεις).

Εκπαιδευτής: Κωνσταντόπουλος Γιάννης
Γεωπόνος, σύμβουλος Βιολογικής Γεωργίας, Διαπιστευμένος Εκπαιδευτής από το ΕΚΕΠΙΣ. Μέλος της ομάδας «Αληθινό Αγρόκτημα» (www.realfarm.gr).

Η επιστροφή στην ύπαιθρο και τη γεωργική παραγωγή προβληματίζει ολο και περισσότερους από εμάς τα τελευταία χρόνια. Πολλά ακούγονται και γράφονται, αλλά τί θα πρέπει πραγματικά να προσέξει ο επίδοξος γεωργός ώστε να μην παραπλανηθεί και να έχει το εγχείρημά του επιτυχία; Ο γεωπόνος και σύμβουλος Βιολογικής Γεωργίας, Γιάννης Κωσταντόπουλος, μας μαθαίνει τα μυστικά, μας κατευθύνει στισ διαδικασίες, μας αποκαλύπτει τις παγίδες αλλά και τις ευκαιρίες μιας επιστροφής στην γεωργία. Το σεμινάριο αυτό θα απαντήσει ερωτήσεις όπως τί να καλλιεργήσω και πώς θα διαθέσω τα προϊόντα μου, τί άδειες χρειάζομαι και με ποιούς φορείς εχω επαφές, τί κεφάλαιο χρειάζομαι για να ξεκινήσω, και πολλά άλλα απαραίτητα για όποιον σκέφτεται να κάνει αυτό το βήμα.

Ημέρα 1
Προϋποθέσεις για μια βιώσιμη επένδυση στη γεωργία: Το αγροτικό κοινωνικό- οικονομικό περιβάλλον. Τα βήματα για την έναρξη του επαγγέλματος του αγρότη (νομοθεσία, υπηρεσίες που θα απευθυνθώ).

Ημέρα 2
Τί να καλλιεργήσω: μοντέλα παραγωγής προτεινόμενων καλλιεργειών (κηπευτικά, όσπρια, δενδρώδεις καλλιέργειες, κλπ).

Ημέρα 3
Οι τρόποι διάθεσης των προϊόντων στην αγορά, χονδρική/λιανική. Επαγγελματικό εργαστήριο (τυποποίηση/συσκευασία/μεταποίηση των δικών μου προϊόντων).

Ημέρα 4

Απαιτήσεις της νομοθεσίας και οι άδειες που θα πρέπει να εκδοθούν. Πιστοποίηση προϊόντων. Δυνατότητες επιχορήγησης από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ημέρα 5

Μελέτη περίπτωσης. Προβολή καινοτομίας και επιχειρηματικών προτάσεων στην αγροτική παραγωγή.

Εργαστήριο

Επισήμανση πληροφοριών που αναγράφονται στην ετικέτα στα τρόφιμα. Αναγνώριση των βιολογικών προϊόντων στην αγορά. Επίδειξη κάποιων βασικών καλλιεργητικών πρακτικών που εφαρμόζουμε στη βιολογική γεωργία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις