Διαδικτυακό σεμινάριο προβατοτροφία στη Νέα Ζηλανδία

 

Το θεματικό δίκτυο EuroSheep συνεχίζει τη δυναμική ανταλλαγή γνώσεων και της επικοινωνίας μεταξύ φορέων και ενδιαφερομένων του τομέα της προβατοτροφίας, εστιάζοντας σε 2 κυρίως θέματα: διαχείριση της υγείας και της διατροφής των ζώων.

Το EuroSheep χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (HORIZON 2020)και υλοποιείται από τον Ιανουάριο του 2020 και ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2023. Στο έργο συνεργάζονται φορείς από 8 χώρες, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Ελλάδα και Τουρκία, χώρες που αντιπροσωπεύουν το 80% της προβατοτροφίας της Ευρώπης.

H Δρ Brid McClearn από το Teagasc, Ιρλανδία, μέλος της ομάδας του EuroSheep πραγματοποίησε επίσκεψη στη Νέα Ζηλανδία μαζί με μέλη του θεματικού δικτύου Sm@RT: Small Ruminant Technologies. Κατά την παραμονή της στη Νέα Ζηλανδία, η Δρ McClearn επισκέφθηκε εκτροφέςπροβάτων σε όλη τη χώρα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κτηνοτρόφους και να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με τη διαχείριση της υγείας και της διατροφής των κοπαδιών τους.

Η Δρ McClearn θα παρουσιάσει το υλικό από αυτές τις συνεντεύξεις, καθώς και τη γενική εικόνα του τομέα της προβατοτροφίας της Νέας Ζηλανδίας, στο weninar, το οποίο θα  πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου, 15:00 – 17:00. Το webinar θα παρουσιάζεται ταυτόχρονα σε 7 γλώσσες (μεταξύ αυτών και στα ελληνικά). Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θέματα διαχείρισης διαφορετικών παραγωγικών συστημάτων και κατευθύνσεων και να θέσουν ερωτήσεις.

Μπορείτε να εγγραφείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο για να συνδεθείτε στο webinar και να παρακολουθήσετε την ιδιαίτερη εικόνα της προβατοτροφίας στη Νέα Ζηλανδία.
https://www.eventbrite.co.uk/e/eurosheep-lessons-from-new-zealand-sheep-farming-tickets-603880090607

Το Τελικό Σεμινάριο του Eurosheep θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία 3-4 Μαΐου 2023.
Το υλικό του Eurosheep (Τεχνικές Λύσεις, Τεχνικά Δελτία και καλές πρακτικές) είναι διαθέσιμο στις 7 γλώσσες του EuroSheep στο www.eurosheep.network.

 
 
 
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις