ΠΑΣΕΓΕΣ: Πρόσκληση για συμμετοχή στην έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL 2012

Πρόσκληση για συμμετοχή σε επαγγελματικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της SIAL 2012, με σκοπό την προώθηση των Ελληνικών Συνεταιριστικών διατροφικών προϊόντων απευθύνει με σχετική επιστολή ο γενικός διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ., Γιάννης Τσιφόρος, προς τους συνεταιριστικούς φορείς της χώρας. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της ΠΑΣΕΓΕΣ, προκειμένου να συντονίσει συνεταιριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες εναγωνίως αναζητούν διέξοδο σε αγορές του εξωτερικού, για να προωθήσουν τα ποιοτικά τους προϊόντα.

Αναλυτικά:

Η ΠΑΣΕΓΕΣ, μετά σχετική απόφαση της 04.04.2012 του Δ.Σ. της, θα συμμετέχει για πρώτη φορά στην κορυφαία έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL 2012, που διοργανώνεται από 21-25/10/2012 στο Παρίσι, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) και τη Γαλλική Εταιρεία προβολής και προώθησης Αγροτικών Προϊόντων SOPEXA.

Η Διεθνής Έκθεση για τα Τρόφιμα, τα Ποτά και τον Εξοπλισμό της βιομηχανίας τροφίμων (SIAL), που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο του Paris Nord Villepinte, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία συνάντησης με τον εμπορικό κόσμο σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και χώρο παρουσίασης των μεγαλύτερων καινοτομιών στο χώρο της διατροφής.

Η ελληνική συμμετοχή στη SIAL είναι σταθερή εδώ και πολλά χρόνια (άνω των 100 συμμετοχών από τις οποίες αρκετές συνεταιριστικές), καθώς οι Έλληνες επιχειρηματίες αναγνωρίζουν  τη σημασία της διοργάνωσης στην αύξηση των εξαγωγών τους.

Στην SIAL του 2010 παρουσιάστηκαν  προτάσεις από 5.700 εταιρίες (2008: 5.500 εκθέτες), περισσότερες καινοτομίες (αύξηση της τάξης του 25% σε σχέση με την προηγούμενη SIAL) και σημαντικές επαγγελματικές επαφές  (εκθέτες από 106 χώρες, σε σχέση με 94 το 2008).

Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, το ποσοστό των ξένων (μη-Γάλλων) επισκεπτών ήταν ιδιαίτερα υψηλό (62% του συνόλου των επισκεπτών προέρχονταν από 200 χώρες εκτός Γαλλίας), με αποτέλεσμα οι εκθέτες να έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ένα πραγματικά διεθνές κοινό.

Η έμφαση για μια ακόμη φορά δόθηκε στην καινοτομία και την ενσωμάτωσή της στις γραμμές παραγωγής, στους χώρους λιανικής πώλησης και στους χώρους μαζικής εστίασης, ενώ και οι περισσότερες από τις 250 παράλληλες εκδηλώσεις που πλαισίωσαν τη SIAL είχαν σαν αντικείμενο την εισαγωγή της καινοτομίας στη διατροφή (από το εργοστάσιο ως το κατάστημα, ακόμη και ως το πιάτο του καταναλωτή).

Με 19 εκθεσιακούς τομείς και 8 halls, η SIAL 2010 παρουσίασε μια πραγματικά σφαιρική και παγκόσμια εικόνα της αγοράς τροφίμων. Επίσης, οι δύο παράλληλες διοργανώσεις IN-FOOD και IPA (για τα ημιεπεξεργασμένα συστατικά και τα πρόσθετα τροφίμων), συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, προβάλλοντας τις καινοτομίες στον κλάδο της επεξεργασίας τροφίμων.

Η Συνομοσπονδία μας θα είναι ο βασικός χορηγός-διοργανωτής εκδήλωσης με γαστρονομικό και επαγγελματικό χαρακτήρα, δηλαδή ενός «ελληνικού γεύματος» με συνδαιτυμόνες, στους οποίους είναι σκόπιμο να προβληθούν οι  ελληνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις παραγωγής διατροφικών προϊόντων και να αναδειχθούν οι δυνατότητές τους. Οι προσεκτικά επιλεγμένοι προσκεκλημένοι θα είναι σε θέση να προωθήσουν αποφασιστικά/πολλαπλασιαστικά στην γαλλική και ευρωπαϊκή αγορά τα υψηλής ποιότητας ελληνικά συνεταιριστικά διατροφικά προϊόντα.

Ο κατάλογος  των καλεσμένων θα περιλαμβάνει:

-Γάλλους δημοσιογράφους εντύπων, internet και τηλεόρασης

-Αρχιμάγειρες (chefs)  εστιάτορες και ιδιοκτήτες καταστημάτων delicatessen του Παρισιού

-Ειδικούς στο κρασί (Sommeliers) και  ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης ποτών

-Αγοραστές και εισαγωγείς

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ελληνικού εστιατορίου “Taste like Greece” υπό τον ΟΠΕ, όπου είναι δυνατόν  να φιλοξενηθούν 80-100 άτομα. Υπεύθυνος για το μενού της εκδήλωσης θα είναι γνωστός Έλληνας αρχιμάγειρας καθώς και ένας Γάλλος σεφ που θα συνεργαστούν δημιουργικά αξιοποιώντας τα ελληνικά συνεταιριστικά τρόφιμα, ώστε να δημιουργήσουν ένα γεύμα βασισμένο σε ποιοτικά προϊόντα και προσαρμοσμένο στις γαστρονομικές συνήθειες των Γάλλων καλεσμένων. Στόχος θα  είναι η προβολή των συνεταιριστικών διατροφικών προϊόντων σαν αναπόσπαστο τμήμα όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της διεθνούς γαστρονομίας.

Προκειμένου η εκδήλωση να έχει επαγγελματικό χαρακτήρα και να αποτελέσει ευκαιρία επικοινωνίας  των  Ελλήνων παραγωγών με τους Γάλλους εισαγωγείς και αγοραστές, στελέχη της Sopexa Γαλλίας και Ελλάδος θα διευκολύνουν τις συνεννοήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Συμπληρωματικά  και ανάλογα με τον αριθμό των Ελλήνων συμμετεχόντων, κρίνεται απαραίτητη και η παρουσία μεταφραστών.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα λάβει χώρα προσφορά αναμνηστικού δώρου στους προσκεκλημένους, τo οποίo θα περιλαμβάνει δείγματα των προϊόντων των Φορέων που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση, καθώς και cd με τα στοιχεία επικοινωνίας των συνεταιριστικών εταιριών.

Η εκδήλωση θα προβληθεί στα γαλλικά ΜΜΕ με αναφορά σε Δελτίο Τύπου της Sopexa Γαλλίας καθώς επίσης και στα ελληνικά κλαδικά ΜΜΕ μέσα από Δελτίο Τύπου της Sopexa Ελλάδος. Επίσης θα ληφθεί πρόνοια για κατάλληλη προβολή/παρουσίαση προϊόντων των συμμετεχουσών συνεταιριστικών επιχειρήσεων στο χώρο της εκδήλωσης.

Συνεκτιμώντας τα πολλαπλασιαστικά θετικά αποτελέσματα της παραπάνω εκδήλωσης για τα συνεταιριστικά τρόφιμα-ποτά όχι μόνο στη Γαλλική αλλά και την Ευρωπαϊκή αγορά και την επιτακτική ανάγκη για άμεση προώθηση των εξαγωγών των μελών της ΠΑΣΕΓΕΣ,  κρίνεται σκόπιμη η ενεργός συμμετοχή και η παρουσία του Φορέα σας σε αυτήν.

Το κόστος της συμμετοχής στην εκδήλωση ανέρχεται ανά συνεταιριστικό Φορέα συμβολικά στο ποσό των 1.000 €. Στο κόστος αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται η δαπάνη της μετάβασης-διαμονής των στελεχών που θα σας εκπροσωπήσουν.

Οι υπηρεσίες της ΠΑΣΕΓΕΣ βρίσκονται ήδη σε συνεννόηση με γνωστό γραφείο ταξιδίων για την οργάνωση και τον καθορισμό του κόστους της μετάβασης/διαμονής/μετακινήσεων της ομάδας των Συνεταιριστικών Στελεχών, που θα μεταβεί στο Παρίσι.

Σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον συμμετοχής από πλευράς σας, παρακαλούμε να συμπληρώσετε και να μας στείλετε την συνημμένη δήλωση το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο αποτελεσματικός και έγκαιρος συντονισμός των ενεργειών/διαδικασιών της όλης εκδήλωσης.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Γενικός Διευθυντής

Γιάννης Τσιφόρος

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις