Αύριο συνάντηση με ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ για την ΚΑΠ

Το «πρασίνισμα» της ΚΑΠ, οι επενδύσεις στον αγροτικό τομέα και ο νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, συζητήθηκαν -μεταξύ άλλων- στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ναπολέων Μαραβέγιας, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ).

Ο υπουργός επισήμανε πως κατά τη διάρκεια της θητείας τής υπηρεσιακής κυβέρνησης θα πρέπει να δοθεί συνέχεια στο κυβερνητικό έργο, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στη λειτουργία του κράτους.

«Δεν πρέπει να δοθεί η αίσθηση ότι το κράτος δεν λειτουργεί.

Πρέπει να επεξεργαστούμε εναλλακτικές λύσεις για την επόμενη κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως ενόψει του επικείμενου 'Ατυπου Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., εκτός από τις συναντήσεις με τις επαγγελματικές οργανώσεις των αγροτών, θα κληθούν και τα κόμματα να εκθέσουν τις απόψεις τους για την ΚΑΠ, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου για τον αγροτικό τομέα της χώρας μας.
Από την ΠΑΣΕΓΕΣ, ο κ. Μαραβέγιας ζήτησε να υποβληθούν το ταχύτερο δυνατό στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου οι προτάσεις της για θέματα αγροτικής πολιτικής, όπως εγγυοδοτικό κεφάλαιο, κριτήρια ενίσχυσης των επενδύσεων και περιφερειοποίηση των επιδοτήσεων της ΚΑΠ.

Συνεχίζοντας τις επαφές του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα συναντηθεί αύριο, στις 11 το πρωί, με το προεδρείο της ΓΕΣΑΣΕ (Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας) και στις 12 μ. με το προεδρείο της ΣΥΔΑΣΕ (Συνομοσπονδία Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας).

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις